Ce nu găsești?

duminică, 10 martie 2013

Îngerul mecanic recenzie

Titlu: Îngerul mecanic (Dispozitive infernale #1)
Autor: Cassandra Clare 
Editura: Leda


Recenzie:

       Tessa călătoreşte la Londra după ce primeşte un bilet de la fratele ei, prin care acesta o anunţă să vină să locuiască cu el. Şi totuşi, la debarcarea de pe vas, nu este aşteptată de fratele ei, ci de 2 femei misterioase, doamna Dark şi doamna Black, Surorile Întunecate, care o răpesc şi o ţin închisă în casa lor. Întreaga lume pe care Tessa o ştia se schimbă la 180 de grade, iar tânăra trebuie să facă faţă adevărurilor pe care le află: nu e om în întregime şi, mai mult, aparţine Lumii de Jos, iar un anume Magistru, care l-a răpit pe fratele ei, Nate, doreşte să o ia de soţie.

      Când credea că nu mai există scăpare, Tessa este salvată de un tip cu ochi uimitor de albaştri şi tatuaje ciudate pe piele. Ca o adevărată domnişoară, Tessa îi dă cu o cană în cap salvatorului, care se intitulează William Herondale. Reuşesc să scape din casa Întunecată, iar Tessa este condusă la Institut, un loc în care locuiesc Vânătorii de umbre. Charlotte, conducătoarea Institutului, Henry, inventatorul pe care Tessa îl muşcase de mână, Jessamine şi Will - toţi nephilimi, vânători de umbre şi Thomas, Sophie şi Agatha, oameni înzestraţi cu darul Vederii.

      Totodată, Tessa îl cunoaşte şi pe Jem, nephilimul cu părul  şi ochii argintii, un suflet blând, dependent de un drog care îl ține în viață.
      Tessa pătrunde în ciudata lume a vânătorilor, care îi promit să o ajute să-şi găsească fratele. Pentru asta, Tessa este de acord să-i ajute şi ea, folosindu-şi puterile metamorfice, şi transformându-se în vampirul Camille. Avându-i alături pe Will şi Jem, Tessa reuşeşte să supravieţuiască până la întâlnirea cu Magistrul, care a conceput un plan în care magia şi maşinăriile sub formă de oameni prind un contur grotesc, pe măsură ce creaturile mecanice devin mai puternice şi mai greu de ucis.

Părerea mea:
O carte plină de originalitate, de la început şi până la sfârşit. Ce? Are vampiri? Da, are. Are şi vrăjitori, şi demoni şi de toate chestiile pe care le mai găsim şi în alte cărţi. Dar maniera în care în care este povestită acţiunea, face din Îngerul mecanic o carte minunată. Mi-a plăcut Londra, un oraş romantic şi în acelaşi timp, întunecat, cu accente gothice. Pasiunea nu lipseşte din această carte, şi nici părţile amuzante. -mai încolo citatele-

Despre personaje:
  ¤ Will e un măgar. Pe bune. Dar mi-a plăcut de el. Nu pentru că e un măgar, ci pentru că, pe lângă faptul că arată ca un înger -păr brunet, ochi albaştri-... ăă, e juma de înger, ce-i drept, este spiritual, sarcastic, şi întotdeauna dispus să se sacrifice pe el pentru ceilalți.
  ¤ Jem a fost un drăguţ, şi un personaj foarte original. Cu părul şi ochii argintii, şi mai ales cu povestea lui şi cu replicile drăguţe, cum să nu-l iubeşti?
  ¤ Tessa. Mi-a plăcut de ea. Deşi n-aş fi zis la început, reuşeşte să se descurce cu Will, lucru imposibil pentru ceilalţi şi suportă chiar bine situaţia în care se află. Eu probabil că mă puneam jos şi mă jeleam 3 zile. Mic spoiler, treceţi peste propoziţia următoare dacă n-aţi citit cartea! Dar n-am înţeles-o în chestiunea cu fratesu. Eu l-aş fi ucis, cu mâinile goale. -dura de mine-
  ¤ Jessamine- mi-a amintit de Rosalie din Twilight, habar n-am de ce.

Mai sunt personaje, ca Henry, un aiurit dar inteligent inventator, soţul lui Charlotte, care ţine în frâu tot Institutul, Sophie, cu vorbele înţelepte, Thomas, Surorile Întunecate, Camille, Magistrul, etc. Ne-important!

Citate (mi-a fost imposibil să aleg doar 2-3)

*"-Cred că ar trebui să mă laşi s-o duc pe biata Tessa în oraş ca să-i cumpăr ceva haine noi. Altminteri, prima dată când o să inspire mai adânc, rochia o să crape.
Will păru interesat.
-Cred că ar trebui să încerce chestia asta acum şi să vedem ce se întâmplă."

* " -Probabil că va rebui să dărâmăm uşa...
-Sau, spuse Jem întinzând mâna şi răsucind mânerul, poate că nu.
-Asta-i pur şi simplu lene, zise Will"

* -E moartă, zise Jem.
-Eşti sigur?
-Păi, nu-mi prea răspunde la avansuri, aşa că n-are cum să nu fie moartă.
-Sau e o femeie cu gusturi bune şi înzestrată cu raţiune"

* "-Adică nu ai de gând să vorbeşti în seara asta, spuse Tessa. Deloc.
-Nu dacă nu-mi dai tu instrucţiuni să o fac, zise Will.
-Poate că va fi o seară mai bună decât am crezut."

* "-Ştii, zise Gabriel, într-o vreme credeam că am putea fi prieteni, Will.
-Într-o vreme credeam că sunt dihor, zise Will"



citatul meu preferat ^^


Scena în care Tessa îl ia la rost pe Gabriel :)) 

Nota mea: 5/5 cu plecăciune

20 de comentarii:

  1. Daca s-ar face un film dupa seria aceasta, asa-zisul Will din poza ar trebui neaparat sa fie acolo.I mean, look at that face.N-ai idee cum il cheama?:)) Mi-a placut recenzia ta si nu,nu a fost kilometrica:D De abia astept sa citesc si eu cartea dupa ce termin cu The Host.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu ştiu cum îl cheamă, dar am să mă interesez, pentru că arată super tare tipu' :D Şi mi l-am pus şi pe telefon, să mă pot holba la el când vrea inimioara mea :))

      Ștergere
    2. L-am gasit eu:)) Joshua Anthony Brand

      Ștergere
    3. Am de gând să-i umplu telefonul şi desktopul cu pozele cu el :D

      Ștergere
  2. Recenzia e asdfghijkl...m-ai convins într-adevăr să citesc Îngerul Mecanic...atunci când voi avea timp din păcate. Sunt convinsă că o să-mi placă mult de Will şi de Jessamine.
    Xoxo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uuu ;;) Mulţumesc :* Mă bucur mult, şi eu sunt sigură că o să-ţi placă :)

      Ștergere
  3. Crezi ca ''Ingerul Mecanic'' e o carte faina? Mai stai putin si citeste ''Printul Mecanic''. E absolut GENIALA<3 Deci jur, nu ma mai puteam opri din citit! O sa se intample atat de multe cu Will, Tessa si Jem, vai de vietisoara mea =)) Daca nu apare volumul 3 si la noi anul acesta, o sa il comand de pe BD, nu mai suport asteptarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh nu. Deci o să mă lase în suspans :(( Nu vreaaau. Dar nu mă pot abţine, trebuie să citesc şi Prinţul mecanic, mai ales când se uită cu ochi de căţeluş la mine, de pe birou :))

      Ștergere
  4. Ai să vezi și tu, că în volumul următor Will n-o să mai pară așa nesimțit. Și Jem, ce surpriză te pândește, mamăăă:))
    Ai să vezi că Prințul Mecanic e la fel de genială!:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu-mi vine să cred :)) Leşin dacă nu citesc, şi ghici ce! Am de învăţat comentariul Luceafărului pentru lucrare, deci nu pot să mă apuc de Prinţ. Ăă.. nu chiar acum... mă apuc diseară :))

      Ștergere
  5. Deci te rog frumos sa nu-mi mai faci in ciuda cu noile tale carti super misto:)))))))))))) asta e cu multe zambete. Si eu tot vreu sa o cumpar de un an!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Scuze :D Eu am luat-o la reducere de pe grupul editorial Corint :D M-au costat ambele volume 60 de lei, cu tot cu transport :D

      Ștergere
  6. Și acum sunt singura persoană din lumea pământeană care nu a citit cartea asta. *iaii!*
    Nu am citit mare parte din recenzie pe motiv că dacă vreodată o să vreau să o citesc să nu fiu spoilărită... dar ador ochii lui Will din poza aia. ^-^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu cum e, şi eu m-am spoilerit că am citit recenzia volumului 2 pe un blog, dar na, o să supravieţuiesc. Eventual îmi cumpăr -nu ştiu cum se numeşteee- un aparat ca în Bărbaţi în negru, care să-mi şteargă memoria :))

      Ștergere
  7. Vaaaai...eu vreau sa citesc seria asta :)) Am citit Instrumente Mortale care by the way ti-o recomand daca nu ai facut-o pentru ca totul acolo e speechless.Cat despre recenzie e foarte draguta!Keep going!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe blogul meu >:D< După DI, cum am mai spus, scopul meu în viaţă va fi să îmi cumpăr şi să citesc IM :)) Mulţumesc :D

      Ștergere
  8. Vaaaiii.. nu-mi vine să cred cât de târziu am dat peste renzia asta! E superbă!
    Cât de... de.. incredibil de frumos - cu toate că e puţin spus - poate să fie Will. Cred că o să-l imprim pe pagină cartonată si am să-l fac semn de carte când mă voi apuca de citit DI. :3
    Clare cred că nu putea să pune farmecul spcific unei cărţi scrise de ea dacă nu putea şi niţel sarcasm printre toate lucrurile absolut magnifice ale ei.
    Abia aştept să o citesc! :X
    Aaa, am uitat. Dacă alea-s unghiile tale să ştii că-s superbe! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mamaaaa <3 Mi-a observat cineva unghiile :> Ale mele sunt >:) Multumesc :* ACEL Will este askffjghdjk, =p~

      Ștergere
    2. Sunt superbe! Mie mi-au ieşit de prima dată în evidenţă. :D
      Şi pe asdksnrgnkv ăsta a.k.a Will ai idee cum îl cheamă?

      Ștergere
    3. Joshua Anthony Brand a zis Aweked mai sus =p~ Eu l-am avut si pe ecranul telefonului <3 E hot hot hot <3

      Ștergere

Lasă un comentariu :)