Ce nu găsești?

duminică, 24 martie 2013

Recenzie Tăcere (#3 Hush Hush)

Titlu: Tăcere (Vol 3 din seria Hush Hush)
Autor: Becca Fitzpatrick
Carte citită în format paperback, câştigată pe blogul Mythical books

Recenzie:

Într-o noapte de septembrie, Nora Grey se trezeşte în cimitirul oraşului fără să-şi aducă aminte ce s-a întâmpLat în ultimele 5 luni, ceea ce e, păi, imaginaţi-vă frustrant şi tulburător. Află de la mama ei că este toamnă şi nu primăvară, şi că timp de 3 luni a fost răpită, dată dispărută, căutată de poliţie, ştire de prima pagină a ziarelor iar chipul ei a apărut peste tot la ştiri . Deşi încearcă să-şi amintească, pare că un văl s-a aşezat pe mintea ei şi nu-şi aminteşte decât frânturi, un negru familiar, nimic concret totuşi, care o dezorientează şi mai mult (ghici cine-i mai jos:D)
Încercând cu disperare să-şi amintească, Nora descoperă că a fost minţită de cei apropiaţi ei, şi îl tot întâlneşte pe Jev, un tip ciudat, cu ochii negri pe care simte că îl cunoaşte şi care pare că are legătură cu ea, cu trecUtul şi cu răpirea ei.

Fiind în centrul războiului ce stă să înceapă între îngerii decăzuţi şi nephilimi, Nora decide că trebuie să lupte, mai ales când află cine stă în spatele răpirii sale şi când începe să-şi aducă aminte de fostul său iubit, Patch, pe care nimeni nu vrea să-l aducă în discuţie de faţă cu ea. Lucrurile se complică, iar Nora înfruntându-şi temerile şi punând totul la bătaie, este pregătită să recapete controlul asupra vieţii sale şi să se răzbune.


Părerea mea:
Aşa a fost. După ce Crescendo mi s-a părut un eşec total, sorry -_- nu i-aş mai fi dat nici o şansă acestei serii,dar mă bucur că am citit cartea. A fost foarte frumoasă şi mi-a schimbat total părerea. Nora nu mi se mai pare o băgăcioasă enervantă, acum s-a schimbat şi mi-a plăcut mult faptul că deşi era doar un simplu om, era gata să se ia la bătaie cu nephilimii, cu îngerii sau cu arhanghelii. Este un fel de F*ck yeah, le arăt eu lor, şi le sare în cap. Asta mi-a plăcut; şi Patch a fost Mult mai deschis. Faţă de volumele anterioare când vorbea în dodii şi stăteai câteva minute să te gândeşti dacă era serios, ori ba, acum recunoaşte deschis că o iubeşte pe Nora ;;) dlăguuuţ.




Citate:
¤ '-Oferta mea, o accepţi sau o refuzi.
Ea şi-a fluturat braţele exasperată.
-De ce nu renunţi la băţul ăla din fund?'

¤-Ce-are a face 'hmm'? Ai putea folosi vreodată mai mult de cinci cuvinte? Toate vorbele scurte şi mârâiturile astea te fac să pari primitiv.
Zâmbetul i-a devenit şi mai larg.
-Primitiv.
-Eşti imposibil.
-Eu Jev, tu Nora.'

¤' Dacă tot suntem la un nivel primitiv, miroşi bine, a observat el.
-Se numeşte duş... am început automat, apoi m-am oprit. [..]Săpun, şampon, apă caldă, am adăugat.
-Goală, cunosc procedura.'

¤-L-am... nimerit, am spus, încă şocată că îmi fusese atât de uşor.
-Îngeraş, individul ăsta nu e un înger căzut.
-Ce?
-E nefilim.
Un nefilim? Tocmai ciomăgisem până la înconnştienţă un nefilim?'

¤'Mi-am îndreptat atenţia spre Patch şI am ştiut că împărtăşeam acelaşi gând înspăimântător. Orice s-ar fi întâmplat, războiul era aproape. Tot ce trebuia să fac acum era să-mi aleg adversarul.'
Nota mea: 4/5


10 comentarii:

  1. Superba recenzia ,, recent am citit si eu cartea si mie mi-a placut de Nora in special faza cand a doborat nefilimul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc ;;) Mie cel mai mult mi-a plăcut când îi spunea Patch îngeraş ;;)

      Ștergere
  2. A fost extraordinară ^.^
    Schimbarea de atitudine a lui Patch mi-a atras și mie atenția și citatul cu dușul a fost ca un deja-vu din volumul 1 :o3 Pur și simplu, am iubit cartea asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba recenzie! Sunt întru totul de acord cu tine! :D
    Patch, delicios ca întotdeauna şi Nora ceva mai... dezinvoltă! :3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. True that, un cuvant foarte bun pentru a o descrie pe Nora :)

      Ștergere
  4. O am în bibliotecă, dar nu am citit decât primul volum. Auzisem doar lucruri nasoale despre al doilea și mă gândeam să-l mai las puțin, să nu-mi stric părerea despre serie. :) Dar, am citit recenzia ta și m-am răzgândit. ^^ Poate chiar e o serie super.

    RăspundețiȘtergere
  5. ŞI UITE POZA LUI PATCH - EMPTY MIND =P~~~
    Tăcere chiar a fost grozavă, în comparaţie cu Crescendo :) Şi nu înţeleg ce are toată lumea cu coperta, mie mi se pare chiar mai frumoasă decât cea originală. Cum a zis Sayuki pe blogul ei, la început toată lumea îi înjura pe cei de la Litera că nu mai apare volumul 3 şi apoi, în loc să mulţumească, au început să arunce cu pietre în copertă.
    Te pup >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patch cel smecher :> Mie imi place coperta. Nu mi se pare deloc urata :-s Oricum, e in firea umana sa nu fim niciodata multumiti :)) :* >:D<

      Ștergere

Lasă un comentariu :)