Ce nu găsești?

miercuri, 8 ianuarie 2014

Suflete damnate- recenzie

Titlu: Suflete Damnate
Autor: Yrsa Sigurdardottir
Editura: TREI (link)
*Mulțumesc Elenei care mi-a împrumutat cărticica :D :*



















Recenzie: 


Când Avocata Thora este anunțată de un vechi client de-al ei, că terenul pe care îl ajutase să îl obțină este bântuit, aceasta își face bagajele și sosește la hotelul nou construit pentru a inspecta problema. Încă din ziua în care sosește are loc o crimă în apropierea hotelului, iar principalul suspect este Jonas, afaceristul care a construit hotelul și de asemenea, clientul Thorei. Aceasta se vede nevoită nu doar să își apere clientul, ci și să descopere adevărul din spatele poveștii cu fantome.





Thora își începe investigația întâi pe cont propriu, apoi ajutată de prietenul ei din Germania, Matthew și află că noul resort turistic al lui Jonas a fost construit pe o veche fermă, unde o anume Kristin a fost ucisă. Ca să-mi dovedesc cunoștințele în materie de literatură, aș spune că această Kristin, este laitmotivul romanului, chipul în jurul căreia se învârte toată acțiunea, fantoma care apare la lăsarea ceții, și pe care Jonas a văzut-o într-o noapte, reflectată în oglindă.


 După ce o a doua crimă are loc, Thora este conștientă că pentru a-și elibera clientul, acum arestat, trebuie să descopere cine a fost Kristin și de ce a fost ucisă, iar identitatea acesteia poate duce ulterior la aflarea identității criminalului. Adevărul scoate la iveală informații privind o grupare nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial, informații tulburătoare ce pot avea repercursiuni grave asupra unora dintre oaspeții cazați la hotel, dar și asupra celor care locuiesc în jurul fermelor și al complexului turistic.
Decoperirile Thorei îi pot aduce micuței Kristin pacea, dar poate că dezgroparea -la propriu- trecutului va zgudui și mai mult sufletul copilului condamnat.



Părere: 
Mi-a plăcut destul de mult. Mai ales titlul. În engleză, cartea se numește My soul to take, iar traducerea mi se pare superbă: suflete damnate. Numele personajelor au fost destul de greu de reținut, datorită terminologiei islandeze, diferite de cele cu care eram obișnuită, dar cartea a avut acțiune, mister, câteva faze mai horror și a fost bine scrisă, captându-mi interesul pe tot parcursul lecturii.
O recomand tuturor împătimiților genului polițist, care tânjesc după un roman inteligent, misterios și interesant.

Nota mea: 4/5 

4 comentarii:

  1. Sună super :). Îmi place genul ăsta de cărţi. De curând mi-am dat comandă pe elefant.ro de trei cărţi, una dintre ele făcând parte din aceeaşi colecţie din care face parte "Suflete damnate". Abia aştept să încep să o citesc! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o.Foarte bună recenzia,te pricepi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa recenzia, chiar mi-a trezit interesul asupra cartii.

    RăspundețiȘtergere
  4. frumoasa recenzie. eu am cateva din cartile din seria neagra, dar nu am inceput inca sa le citesc. poate ar trebui, ca mi-e dor de un roman politist bun. cindy

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)