Ce nu găsești?

luni, 3 martie 2014

Daca vrei sa inveti geografie, mergi cu meduza.

Bună copii!
Scuzați absența, știți motivul.

Astăzi am dat prima simulare la română și la subiectul al III-lea ni s-a dat relația dintre două personaje într-o operă scrisă de Liviu Rebreanu. Nu știu, am scris tot, dar cred trebuia să mai dezvolt anumite aspecte; sincer, nu prea îmi pasă. Simularea asta nu contează absolut deloc, așa că Boo-hoo. Mi se pare că se face prea mare tevatură pentru nimic, și sper să te simți, persoano care faci atâta tam-tam în legătură cu asta!! -douăjde statusuri pe facebook în care te plângi de cât de aiurea este totul, în loc să pui mâna să înveți! Oricum.

Azi vorbeam cu Duduș, care mi-a spus că nu se înțelege foarte bine cu geografia, așa că iată despre ce vreau să vă vorbesc. Unii dintre voi dați sau veți da bacalaureatul la disciplina geografie, alții poate doriți să învățați pentru cultura voastră generală. (un prieten spunea: „Dacă vrei să înveți geografie, mergi cu mine”, ceea ce mi se pare drăguț, pentru că el chiar m-a învățat :3) Așadar, dacă nu știți de unde să începeți, iată ce vă recomand:

1. doar Dacă aveți telefon cu touch screen, sistem android -bine, habar n-am dacă e nevoie de sistem din ăsta, nu mă descurc- descărcați-vă jocul-aplicație „Geografie”. Acesta vă ajută nu doar să învățați capitalele Europei/lumii, ci și să identificați județele și reședințele de județ din România. E destul de cool, și cred că vă ajută mai mult decât dacă ați toci dintr-un caiet. (cam așa trebuie să arate aplicația, click pe linkul de mai jos). Aplicația este gratuită, apropo.

2. Onlinesetera. Site-ul acesta e o minune, jur! M-a ajutat atât de mult în ceea ce privește localizarea și orientarea pe hartă încât o să îl introduc în discursul de la finalul anului. Puteți selecta Țările Europei, sau capitale, sau orașe, sau tot ce e pe acolo. E atât de cool! Click pe linkul 2 de mai jos.


Ar mai fi aplicația pentru telefon „Știi sau nu”, care ajută deși, eu mă joc asta mai rar. :) Pentru disciplina istorie, n-am găsit niciun joc ajutător, în afara poate a celui de aici, Știi sau nu, dar din nou, sunt întrebări mai complexe, și poate deveni frustrant :))

Bine, astea au fost sfaturile înțeleptei Meduza. era să zic omida :)) Închei acum, cu speranța că v-am ajutat un pic. Succes la simulări în continuare! Meduza vă iubește mult, cu inima ei de jeleu!

11 comentarii:

  1. Păi, sper să fi făcut tot azi! ^^ Sunt sigură că ai scris mult și o să iei o notă mare pentru că tu ești fată deșteaptă!
    Vreau să spun că am mare nevoie să învăț geografie pentru cultura mea generală și chiar mi-am descărcat aplicația. Aplicațiile și site-urile sunt mult mai bune decât orice manual sincer; sunt interactive și toate culorile și chestiuțele alea fac învățatul mult mai simplu. ^^
    Am uitat: primăvară faină să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine să știi geografie ;;) Mulțumesc Ancuța, de abia aștept nota :* O primăvară frumoasă și ție!

      Ștergere
  2. O să fie totul bine! Ai dat tot ce ai putut și asta e bine.
    Dacă nota nu te reprezintă ai muuult timp să lucrezi, nici eu nu înțeleg de ce atât de mult „tam-tam” ;)).
    Să ai o primăvară frumoasă! Succes la celelalte simulări! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa fie bine, eu am trecut prin ce-i mai rau cu bacu. Dar am supravietuit. Usor trec toate. Gandesti bine, nu are rost sa te stresezi. Nu o sa te intrebe nimeni de personajele lui Rebreanu, cred. Depinde ce ai de gand sa faci in continuare, dar cred ca-s slabe sanse de asa ceva. :))
    Succes in continuare.
    ps: cred ca ma apuc si eu de invatat geogragie. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-ar deranja sa ma intrebe cineva de Ion, Ana, sau Vasile Baciu. Chestia e ca acel cineva nu imi da anumite repere :)) Ma lasa sa vorbesc liber :)) Multumesc :*
      PS: Foarte bine faci! :*

      Ștergere
  4. Nu doar eu m-am chinuit la Ion se pare ,deși sunt mai ingrijorat pentru geografie decat la restul subiectelor ,păcat ca telefonul meu are „Uindous” în loc de „handroid” .
    Sper că a fost bine la simulare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sper ca a fost bine pentru tine. Pentru mine nu a fost :)) Dar e ok :D Te pup Alex :*

      Ștergere
  5. Super sfaturi! :D
    Eu nu voi da bac la geografie, deşi se află printre materiile la alegere. Pur şi simplu nu mă atrage obiectul ăsta. Mă rog, nici psihologia nu e o variantă, deci rămâne logica, sociologia sau filosofia. În fine, mai am până într-a 12-a. În schimb, îmi place să ştiu, să îmi îmbogăţesc cunoştinţele din cât mai multe domenii. Plus, profesoara de geografie are pretenţii uriaşe, deci trebuie să acord acestui obiect o destul de mare importanţă. A trebuit, la un moment dat, să învăţ ţările şi capitalele lor din Europa şi cele două Americi. Site-urile care m-au ajutat în sensul ăsa sunt profudegeogra şi cel pe care l-ai menţionat mai sus, Setera. Sunt chiar super. Iar acum ştiu fiecare ţară unde se află+capitala ei. Când voi avea timp voi continua cu Asia şi Africa. Ce-i drept, internetul şi toată tehnologia din ziua de azi ne poate fi de mare folos, trebuie numai să vrem.
    Mult succes în continuare! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresă nouă :3 -> http://b-daydreamer.blogspot.ro/

      Ștergere
    2. In seara asta, pc-ul meu e un rebel. Pur si simplu nu pot sa ma abonez la blogul tau. Mai incerc, oricum :)) Succes si tie Bia :*

      Ștergere

Lasă un comentariu :)