Ce nu găsești?

duminică, 6 aprilie 2014

Recenzie Maximum Ride: Experimentul Angel

Titlu: Experimentul Angel (Maximum Ride #1)
Autor: James Petterson
Editură: Leda (link de comandă)

Carte oferită de sponsorul oficial al blogului, editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint. Mulțumesc mult!

Recenzie: 

Școala este o instituție secretă, un laborator- închisoare în care au loc experimente cumplite. Cu ajutorul unuia dintre doctorii Școlii pe nume Jeb, Max și ceilalți 5 mutanți născuți aici, au reușit să evadeze, ascunzându-se într-o cabană, departe de acest loc, departe de halatele albe și departe de durerea pe care au fost nevoiți să o îndure în timpul experimentelor.



Cei 6 au fost supuși unor ciudate experimente genetice, ADN-ul lor fiind combinat cu cel aviar, ce a rezultat aripile, plămânii dezvoltați, oasele ușoare și abilitatea lor fascinantă de a zbura. Max este cea mai mare dintre ei. Are 14 ani și are grijă de ei toți. Mai sunt Fang, tipul tăcut, devotat, Iggy, băiatul orb care se pricepe la făcut bombe, Nudge care nu știe să oprească din vorbit, Gasman, cel cu un metabolism accelerat și scumpa Angel.


După dispariția lui Jeb, cel care le-a fost tuturor ca un tată, Max preia conducerea stolului și reușește să aibă grijă de toți, până într-o zi, când Eliminatorii, oameni lup, modificați genetic, își fac apariția și o răpesc pe cea mai mică dintre ei, Angel.

 „Angel le simțea admirația, plăcerea dezgustătoare. Îi încântau toate nepotrivirile din ea, tot ce nu era normal. Angel era un experiment. Era un specimen. ”                                                                                                                                                                                                     Fără să stea pe gânduri, Max, Nudge și Fang pornesc spre singurul loc în care ar fi putut fi dusă Angel, Școala, locul de coșmar de care s-au ferit atât timp, lăsându-i în urmă pe Iggy și Gasman. Curând însă, printr-o întorsătură de situație, toți 5 se reunesc pentru a o salva pe Angel, fiind vânați în permanență de Eliminatori. 
„-N-ai putea s-o lași mai moale cu virajele la limită? a zis el. 
-Mă perfecționez, i-am răspuns.
-N-am știut că o dubă poate merge așa, pe două roți atât de mult, a comentat Nudge.”

Povestea nu se termină când Angel ajunge în sfârșit, printr-un ajutor nesperat din partea vulturilor uriași, alături de familia ei de mutanți. Pentru că Angel, cu super puterea ei de a citi gândurile, are informații noi, tulburătoare pentru stol și în plus, vestea trădării de către o persoană importantă din trecutul lor îi determină pe cei 6 să plece la New York, pentru a descoperi adevărul despre ei. 


Pe măsură ce adevăruri ies la iveală, agitația New York-ului și pericolul constant al Eliminatorilor ce îi urmăresc și îi atacă din ce în ce mai des, dar și Vocea pe care o aude în mintea sa aproape că o fac pe Max să cedeze. Însă siguranța stolului e mai importantă decât orice, așa că fiecare decizie pe care o ia Max, o aduce mai aproape de aflarea trecutului lor și de îndeplinirea unui anume destin, reușind totodată să îi pună pe toți mai presus și să îi mențină în viață. 

„Cunoașterea este o povară îngrozitoare, continuă Vocea. Te poate ajuta, dar te poate băga în pericole mai mari decât orice până acum. Max, concentrează-te să ajuți întreaga lume, nu doar pe prietenii tăi.

Știi, Voce, prietenii mei sunt lumea mea.”


Părere: Mi-a plăcut mult. Nu știam foarte multe despre carte, decât ce se poate deduce din titlu și din copertă. Ceva experimente și ceva cu aripi. Am fost plăcut surprinsă de această carte. Are o acțiune bine pusă la punct, personajele sunt foarte bine descrise, deși numeroase la început și întregul concept cu Școala și Eliminatorii, a fost destul de bine prezentat, deși pe alocuri, puțin clișeic. Unele aspecte și situații au fost oarecum convenabile, dar nu pot să spun că au stricat farmecul cărții. 

Mi-a plăcut mult de Max, pentru devotamentul și curajul său, dar și de celelalte personaje. Am luat decizia de a nu citi celelalte volume deocamdată, pentru că m-am atașat prea mult de personaje. Sunt sigură că urmează aventuri frumoase, dar călătoria mea alături de stol s-a încheiat, până ce o să am curajul necesar să continui :) 


Notă: 4/5

Mulțumesc încă o dată editurii Leda pentru carte! 

7 comentarii:

  1. Ai decis să nu continui seria deși i-ai dat 4 din 5? Destul de straniu.
    Oricum, frumoasă recenzie și toate imaginile acelea m-au dus cu gândul la seria Hush Hush. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Ancuța, dar m-am atașat atât de mult de personaje încât n-aș putea îndura să moară cineva, sau să se întâmple alte nenorociri. Nu pot. Nu acum. După bac poate :)) În hush hush e vorba de magie, îngeri, chestii, sf. În Maximum ride, e vorba de știință, tehnologie :D

      Ștergere
  2. Ooo, de cand vreau seria asta. Sau cel putin primul volum :)) Ramane pe wish list, pana gasesc o oferta buna.
    Foarte frumoasa recenzia, am citit de doua ori cum ca nu mai continui seria, si ma gandeam dar ai zis ca e frumoasa si draguta. De ce, nu?
    Succes cu bacu >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este super tare cartea. Actiune cat cuprinde, exact cum imi place mie. Nu stiu, pur si simplu simt ca n-as putea face fata mortii unuia dintre personaje. Ma atasez foarte usor de orice, si probabil as deveni o trista deprimata, daca unul din cei 6 ar muri in volumele urmatoare :D

      Ștergere
  3. hey hey :* ai o leapsa la mine pe blog :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Te inteleg, am patit si eu asa. Eu am citit cartea mi-a placut, dar nu am cumparat-o, poate cand oi avea banuti in plus...
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu stiu daca sa mi-o cumpar. Am citit-o de la o amica, dar nu m-a atras in special...
    Buna recenzie!

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)