Ce nu găsești?

vineri, 3 august 2012

Casa Noptii ~Semnul~

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rAjmpCsF9WM

Inca nu ati auzit de seria Casa noptii? Huh.Pai sa va spun despre ce e vorba.
In prima carte, "Semnul", Zoey Redbird, o adolescenta rebela, fumatoare inraita si care nu stie sa faca o parcare laterala,  primeste Semnul Noptii, ceea ce inseamna ca este aleasa sa devina vampir. Asadar, pleaca de acasa, un loc pe care-l uraste datorita tatalui sau vitreg, si ajunge in Casa Noptii, o scoala de vampiri, unde iese in evidenta datorita semnelor sale care sunt mai dezvoltate decat ale celorlalti novici. Aici isi face dusmani, dar mai ales prieteni, si experimenteaza greutatile pe care le implica dragostea adolescentina. Afland ca darul de la zeita Nyx, sunt toate cele 5 elementele, Zoey devine repede un interes pentru toata lumea, ceea ce-i atrage invidia si ura celorlalti. Avandu-i alaturi pe prietenii sai, Shaunee si Erin, Damien, Stevie Rae, Eric, si bunica Redbird, Zoey reuseste pe final sa acopere raul facut de Fiicele Intunericului, reusind  sa trimita spiritele rele invocate de Afrodita si celelate Fiice ale Intunericului in dimensiunea lor, si devine o eroina. Dar profetia Afroditei ii sterge zambetul de pe fata, caci "Sfarsitul lumii" cum spune Afrodita cu vocea stapanita de groaza nu este un viitor promitator pentru niciunul dintre ei.

Autoarele,  P.C. Cast o premiata autoare de literatura fantastica si paranormala si un profesor indragit, iar fiica sa, Kristin Cast, are si ea premii pentru jurnalism, dar si pentru poezie.

Ce cred eu: Nu, nu este doar o alta carte cu vampiri. La un moment dat, veti uita ca Zoey si ceilalti sunt vampiri, caci puterea lor si actiunea nu se concentreaza  si nu consta in muscaturi, bautul sangelui si vanatoare, ci se pune accent pe elementele dobandite de la Nyx: Aer, Apa, Foc, Pamant si Spirit, sau toate o data, in cazul lui Zoey. Replicile personajelor sunt amuzante, descrierile sunt bine puse la punct, iar actiunea este frumos legata, nelasand loc de abureli :)Pentru Zoey, familia inseamna un tata vitreg,un ipocrit obsedat de control si  unul dintre conducatorii "Oamenilor Credintei", si o mama care se lasa controlata de sotul ei, fara nici cea mai mica impotrivire. Primirea Semilunii albastre inseamna pentru Zoey o noua viata, o noua casa, noi prieteni, o noua familie. Dar oare femeia frumoasa, fara varsta, Neferet, preoteasa Casei Noptii din Tulsa este ceea ce pare? Iar totul sa fie atat de usor? Ai 4 prieteni care nu te lasa la greu. Un iubit, de fapt 2. Si o bunica, gata sa-ti dea cele mai intelelepte sfaturi. Ah da, abia acum incepe aventura. Intunericul isi face aparitia, caci unde sunt vampiri si magie, Intunericul nu poate lipsi, si aduce cu el tot ce e mai rau, iar Zoey va trebui sa se gandeasca de multe ori, inainte de a face o alegere. Lectura placuta!

Nota mea: 5/5

Un comentariu:

  1. Mie mi s-a parut ok cartea. Putea mult mai mult, dar e ok atat cat este. :D
    Frumoasa recenzie!

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)