Ce nu găsești?

joi, 2 august 2012

Supernatural

Superfan

 Serialul este conturat în jurul celor 2 frați, Dean și Sam Winchester, ce vânează monștrii din Întuneric. Relația dintre cei doi este uimitoare -este numită Bromance-, aceștia facând tot posibilul și de cele mai multe ori, Imposibilul pentru a se ține unul pe altul in siguranță. Pe parcursul mai multor sezoane, acțiunea evoluează, iar acum, creaturile Întunericului nu sunt singurele ce amenință omenirea. Lucifer își face apariția, și este de datoria fraților Winchester să salveze lumea, prin orice mijloace. După ce Dean murise si mersese in  Iad, acum Sam se sacrifica si este prins in aceeasi cusca cu Lucifer si Michael-arhanghelul. .  Cum ne-cum, ambii frați sunt readuși pe pamant. Ajutoarele lor sunt Bobby, cel ce ia locul tatălui lor și Castiel, îngerul. Dupa disparitia lui Lucifer, un nou dușman amenință omenirea - leviatanii. Cei 2 frați reușesc sa îi distrugă, dar asta are consecințe grave : Sam, ramane izolat pe pamant, avand ca sprijin un demon, iar Dean, este prins in Purgatoriu, impreuna cu ingerul distrus, Castiel. Se contureaza din nou opozitia cu care a debutat serialul. Sam-demonul, Dean-ingerul;
 Acum, situiatia fratilor Winchester este incerta, urmand premiera sezonului 8 in octombrie.
 Supernatural este un serial pe care-l recomand tuturor iubitorilor de acest gen. Garantez ca nu va veti plictisi, si veti descoperi o lume a monstrilor din diferite culturi ale lumii, veti afla noi informatii despre zei, fantome, demoni si alte legende ce va pasioneaza, veti rade cu lacrimi la glumele lui Dean, si ii veti indragi pe simpaticii actori, fara de care, serialul nu ar fii avut atat succes. Vizionare placuta! 

4 comentarii:

  1. As vrea sa punctez un lucru. Antiteza este una dubla din punctul meu de vedere. Dean este portretizat ca fiind vasalul lui Mihail, iar Sam ca fiind cel al lui Lucifer, dar Lucifer nu este demon in serial. El a ramas inca un arhanghel, deci amandoi sunt ingeri. Separarea se face doar prin aliantele fiecarora in asa fel incat Mihail este asociat cu divinitatea, iar Lucifer cu demonii, pana aici este clar. Eu am fost putin confuz dar si intrigat in ceea ce priveste portretizarea ingerilor ca fiind razboinici puternici, care fac tot posibilul sa urmeze cuvantul lui Dumnezeu, fara sa gandeasca. Lipsa liberului arbitru ca sa fiu mai concis. Lucrul asta mi-a placut si la Castiel care a revolutionat gandirea ostii ceresti chiar daca si in prezent, putinul numar de ingeri ramasi, au ramas la vechea mentalitate.
    Revenind la antiteza propriu-zisa, sunt de parere ca Dean este demonul, iar Sam ingerul in ceea ce priveste comportamentul fiecaruia. Dean a ofst conturat remarcabil de Jensen ca fiind un dur, un barbat care nu isi ia angajamente, un barbat care a trecut prin multe si care nu se lasa usor induplecat. Are o mentalitate unilaterala de tipul "my way or the highway" si crede cu desavarsire ca orice creatura supranaturala trebuie sa piara. Pe cealalta extrema este Sam, conturat de Jared ca fiind si el un barbat care a trecut prin multe inca din copilarie ca mezinul familiei supus dorintei tatalui si care pana la urma se razvrateste (la fel ca si Lucifer). Sam este totusi plin de compasiune si mila si gandeste afectiv, luand in calcul toate implicatiile pe care le au faptele lui asupra celorlalti.
    Da, intr-adevar, baietii astia au trecut prin multe, dar ceea ce i-a pastrat impreuna si ceea ce ii tine la realitate este legatura lor frateasca, cea mai puternica de acest gen pe care am vazut-o eu in industria filmului si televiziunii, mult mai puternica decat legatura ce reiese in serialul Charmed, omologul feminin al lui Supernatural.
    Tinand cont ca fiecare si-a primit portia de Iad si ca singurele lor rude sunt ei, singura familie de altfel daca nu punem la socoteala faptul ca John si Bobby au murit, oricat ar incerca sa se distanteze unul de altul nu reusesc pentru ca pana la urma soarta ii readuce impreuna, in masina, vanand creaturi pe drumuri de tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. My sweet Collin :) Tema de bacalaureat: In 2-3 pagini, descrieti relatia dintre Dean si Sam Winchester, bazandu-te pe opozitia prezenta inca de la inceputul serialului: Dean-inger, Michael, Sam-demon, Lucifer

      Ștergere

Lasă un comentariu :)