Ce nu găsești?

marți, 19 martie 2013

Recenzie Prinţul mecanic

Titlu: Prințul mecanic (Dispozitive infernale #2)
Autor: Cassandra Clare
Editura: Leda


Recenzie:

După zguduitoarea întâlnire cu Magistrul, Tessa rămâne în Institut, alături de vânătorii de umbre, dar poziţia lui Charlotte de conducătoare devine nesigură din pricina lui Benedict Lightwood care doreşte să preia conducerea Institutului din Londra. Astfel, Conclavul îi acordă lui Charlotte şi familiei ei de vânători, formată din Henry, soţul ei, Will, Jem, Jessamine şi servitoarea Sophie, 2 săptămâni pentru a-l găsi pe Magistru. Nu i se acordă, așadar, nicio șansă, fiindu-i atribuită o misiune imposibilă, în condițiile în care Magistrul este pe cât de inteligent, pe atât de viclean și de bine ascuns.


      Misiunea imposibilă se dovedește aproape posibilă, avându-i alături pe încăpățânații vânători de umbre, care vor face totul pentru a-și dovedi loialitatea lui Charlotte și pentru a-i salva poziția. Cu toţii se pun pe treabă şi descoperă că motivul pentru care Magistrul îi vânează este unul personal, el învinuindu-i de ceva ce s-a întâmplat în trecut. Tessa, Will şi Jem călătoresc dintr-un loc în altul, pentru a descoperi indicii cu privire la locul în care se află Magistrul, şi scot la iveală secrete bine îngropate şi care le schimbă viaţa.


În timp ce căutarea continuă, cei din Institut descoperă că au fost trădaţi, o trădare peste care nimeni nu va trece cu uşurinţă, dar care le va permite să îşi pregătească următoarele mişcări, şi cu fiecare pas sunt tot mai aproape de aflarea adevărului.


Părerea mea:

Mi-a plăcut mult de tot. Mai mult decât primul. Anunţ cu mândrie că am înţeles ce înseamnă termenul de parabatai. Mai mult, ce semnifică. Acţiunea a fost foarte bine plasată, ca şi intriga ce declanşează conflictul şi micile detalii care şi-au avut rostul lor. Tessa evoluează, şi începe să se antreneze ca o adevărată luptătoare de umbre, dar este confuză în privinţa sentimentelor pentru Will şi Jem. În timp ce unul se declară un idiot certat cu bunele maniere, dar cu momente în care îţi vine să îl iei în braţe, celălalt este blând, dulce, loial, ceea ce face ca alegerea Tessei să fie şi mai grea.
Will este omul potrivit la momentul nepotrivit în acest volum şi mi-a venit să-l iau la palme, uite aşa, pur şi simplu.
Jem, pe de altă parte, păi... i se anunţă un viitor... NU VĂ SPUN CE VIITOR! Uite aşa! Să citiţi şi să aflaţi!

Tessa a tot întâlnit o grămadă de creaturi ale lumii de jos, cu fiecare zi devenind tot mai... vânătoare de umbre, ceea ce mă bucură. Este un personaj puternic, mai ales fiindcă durerea pe care trebuie să o îndure nu este de natură fizică.

Am plâns o singură dată, la scena în care Henry şi Charlotte -nu cred că e spoiler, nu?- şi-au declarat dragostea. A fost aşa emoţionant :)


Citate:
Au fost multe. Foarte multe care mi-au făcut inimioara să o ia la fugă, practic dădeam pagina şi hop citatul :) CU GREU am selectat. Cu greu şi cu random.

¤ 'Nu voi şti dacă-mi place, până când nu încerc, nu-i aşa?
-Nu am înotat niciodată gol în Tamisa, dar ştiu că nu mi-ar plăcea
-Dar gândeşte-te ce privelişte ar fi pentru spectatori, zise Tessa.'

¤ 'Dacă nimănui nu-i pasă de tine, oare exişti?'


¤ '-Asta e camera lui Will, zise el.
-Doamne, spuse Tessa. Nu am mai fost aici. Începeam să cred că doarme cu susul în jos, ca un liliac.'

¤ 'Suntem bine echipaţi să facem faţă pericolului, răspunse Tessa.
Magnus se uita făţiş la sânii ei.
-Văd asta, spuse el. Înarmată până în dinţi, după cum se vede.'

¤ '-Îl iubeşti?
-Da, îl iubesc.'

¤ 'Bună seara, zise fata, cu o voce surprinzător de blândă, dar şi surprinzător de fermă. Îmi cer iertare că v-am întrerupt cina, dar nu am unde în altă parte să mă duc. Vedeţi dumneavoastră, eu sunt....... Am venit să mă antrenez ca vânătoare de umbre.'


Nota mea: 5/5 cu ridicare de statuie si flori aruncate peste balustrada :)

13 comentarii:

  1. Foarte draguta recenzia! Nu em terminat prima carte,dar nu conteaza. Nu m-am putut abtine sa nu citesc despre cartea a doua. E prea tare! :) Pai avand in vedere ca nu am citit seria,nu pot trimite email,dar mult succes norocosului castigator. :)
    P.S. foarte funny citatul cu Magnus! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba sa-mi trimiti, ca poate o vei citi :) Multumesc ;;) Sper ca n-am dat prea multe spoilere :D

      Ștergere
    2. Deci mai pot sa trimit? Ok,fac asta imediat. Sunt chiar curioasa.
      Don't worry nu sunt prea multe spoilere. Abia astept!!!!! Can't wait! Imi dati prea multa energie super din partea seriei astea. :)

      Ștergere
  2. @Hogof - Nici eu nu am citit seria. ;))
    Felicitări pentru recenzie dar și pentru buna intenție ! ^^ * flori aruncate peste tine + aplauze *

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine, aplauzele nu sunt aruncate ;)) .

      Ștergere
    2. Multumesc tu Gabi :* Iti trimit acum surpriza aia, fie ca ai intentia sa citesti sau nu DI :) Nu se stieee :* Daca vreau eu, pot sa arunc aplauze, suntem infiniti, atingem cerul si tot nu ne este de ajuns. Putem face orice! :*

      Ștergere
    3. Bravo!
      Îmi place cum gândești !! :*
      Mulțumesc mult !

      Ștergere
  3. "Will este omul potrivit la momentul nepotrivit" M-ai lasat speechless cu propozitia asta:)) Trebuie sa incep si eu sa citesc primul volum, de 5 luni tot ma asteaptaa saracul, dar eu ca de obicei m-am luat cu altele.Deci, de abia astept urmatoarea recenzie care va fi de la Printesa mecanica:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prinţesa mecanică trebuie să mai aştepte măcar până în week-end. La pc nu pot citi prea mult fiindcă mă ia de ochi, dar la laptop mă descurc. Aşa că, hai cu week-end-ul :) :X Şi pune mâna şi citeşte, că sunt super tari cărţile :)

      Ștergere
  4. Citatele sunt aşa de asăm. Iubesc seria asta doar din recenzie....vreau să vină mai repede vara, să devorez fiecare pagină din Dispozitive Infernale...şi să-l heart-uiesc bară tumblăruiesc pe Will.
    Ăăă.....se mai poate trimite acel e-mail cu Prinţul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca se poate sa trimiti mail :) Eu inca nu ma pot decide daca sunt team Will sau team Jem :)) Ataat de greu :))

      Ștergere
  5. Sper să mă ierți. :o3 Dar, nu am citit recenzia ta. Am citit doar începutul, partea cu emailul. O să ai și unul de la mine >:) Nu, nu am citit. Chiar îmi pare rău, dar o am în bibliotecă, și încă nu am citit-o. Vreau să o citesc, dar mă gândeam să termin IM. Uite, eu îți promit că după ce citesc și eu cartea, mă întorc la recenzia ta și o citesc. :D Ok? :o3 Sper să mă ierți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am sa plang la noapte :)) Stai linistita Claire draga, ca si eu fac la fel cand dau peste recenzii ale caror carti am de gand sa le citesc curand :) M-am spoilerit grav de tot la AV si nu vreau sa mi se mai intample :* Relax ;;)

      Ștergere

Lasă un comentariu :)