Ce nu găsești?

duminică, 30 noiembrie 2014

Novus in cella cum libris

Bună! Vă promisesem demult o postare cu noile cărți și ei bine, iat-o! Problemuța este că nu sunt toate cărțile noi, dar cred că mai păstrez și pentru data viitoare câteva.

Cărțile de mai jos fie le-am cumpărat de la anticariatul de lângă Universitate (ăla unde au cărți cu 1,2,3 lei), fie de la târgul Killipirim :) Mi-am luat și de la Gaudeamus, dar nu foarte multe și oricum, nimic de la TReI (lacrimă).

Este încă în folie :) 1 leu

Luată de la Killipirim, citită :) nu-mi amintesc prețul, în jur de 15 lei.

Anticariat, 3 lei. Tentativă eșuată de citire;

Killipirim; 15 lei. Sau 20, nu mai știu. Necitiă.

Killipirim. Nu-mi amintesc prețul, necitită.

Killipirim, bis la ce am spus mai sus :))

Killipirim, cumpărată de la un biker cu 10 lei :) carte uriașă, în engleză, necitită deocamdată

Slam, citită, plânsă, câștigată la un concurs, Pădurea norvegiană, citită, primită de la Libris.ro

Anticariat, 2 lei.

Killipirim, 10 lei, citită :)

Ar mai fi 11 minute a lui Coelho, o carte de psihopedagogie, The scarlett letter și A tale of two cities, pe care le urmăresc de foarte mult timp și în sfârșit am reușit să le iau și După douăzeci de ani, primul volum, primită la Gaudeamus, după ce am făcut o donație la un stand. 

Voi ce v-ați mai cumpărat? Ce cărți noi aveți în bibliotecă?

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Colocviul „Cartea-obiect”

 Aș vrea să vă vorbesc astăzi despre un eveniment care a avut loc acum ceva timp, și despre care n-am reușit să scriu nimic până acum, din lipsă de timp (și internet).


Între 7 și 8 noiembrie Facultatea de Litere a organizat un eveniment în cadrul căruia actorul principal a fost cartea. Așa cum sugerează titlul, „Cartea-obiect”, timp de două zile au fost organizate conferințe și dezbateri privind cartea ca obiect cultural, istoric, religios, social, politic, etc.

Cel care a dat startul întregului eveniment, a fost unul dintre cei mai renumiți specialiști în domeniul PR, domnul profesor Dennis Wilcox, venit de la Universitatea San Jose din Statele Unite. Am avut așadar șansa de a-l asculta și întâlni pe autorul cărții după care voi învăța în următorii trei ani de facultate, ceea ce mi se pare fascinant. Cartea se numește Relații Publice. Strategii și tactici. Și da, mi-am cumpărat-o :)

(Dennis Wilcox; poză din arhiva personală)

Cartea de istorie, literatura estetică, istoria sentimentală a lui Fauvel, papirus sau pergament, jocul de cărți, ilustrațiile și cărțile sacre, au fost doar câteva dintre temele abordate de către conferențiari: profesori, doctori, cercetători, doctoranzi și masteranzi, redactori, specialiști și bibliotecari.

Pentru mine a fost un moment extraordinar. A fost o conștientizare, o raționalizare a posibilităților infinite cu care poate fi abordat acest domeniu al cărților. Încep să cred din ce în ce mai mult că aici îmi e locul, că n-am greșit în alegerile mele și că ceea ce fac acum, această facultate, acest oraș, mi-au oferit oportunități minunate, lucruri pentru care nu pot decât să fiu recunoscătoare :)


„Sunt studentă la litere. 
-Și la ce literă ai ajuns?”

marți, 18 noiembrie 2014

Această postare nu are Gaudeamus în titlu #2

Bună!

În speranța că toată lumea e bine și în toate facultățile mintale (școala/facultatea mai face și de-astea), revin pe blogul meu drag cu o postare despre târgul internațional de carte :)

Aș vrea să vă vorbesc despre un eveniment pe care îl aștept de foarte foarte mult timp. Probabil al doilea cel mai așteptat eveniment al anului, după Crăciun, se va desfășura începând de mâine, 19 noiembrie și va ține până duminică, 23 noiembrie. Gaudeamus renunește o serie de evenimente culturale, prezentări, lansări de carte, discuții și proiecte, dezbateri, expoziții, idei și conferințe axate pe toate tipurile de public.

Așadar, ediția 21 a Târgului Internațional Gaudeamus vine cu noutăți minunate din partea tuturor editurilor, dar eu vă voi prezenta noutățile din partea editurii Leda, motivând desigur de ce fac această alegere.

(un pic de Dylan nu face rău nimănui :3)

Leda, se vede clar, s-a scufundat puțin, dar asta nu înseamnă că loialitatea mea a scăzut; din contră. Primele cărți fantasy pe care mi le-am cumpărat au fost de la Leda. Cele mai multe cărți din biblioteca mea, sunt de la Leda. N-am citit Allegiant, fiindcă am așteptat să apară la Leda. Cum să vă spun, Leda este printre cele mai importante edituri pentru mine. Indiferent prin câte greutăți va trece, voi fi alături de această editură.

 Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, se prezintă la această ediție a târgului de carte cu titluri noi, așteptate de toți:

Experiment! Volumul 3 al seriei Divergent de Veronica Roth va fi probabil cea mai cumpărată carte de la târg. Nici nu pun descrierea, nu vreau să știu nimic. (deși am tot fost spoilerită. hei. nu. blank. vid în mintea mea).Experimeeeeent!


Următorul volum abia scos de sub tiparele Leda, este, sunt convinsă, așteptat de foarte mulți. Orașul sufletelor pierdute, volumul 5 din seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare. Am citit doar primul volum, dar vreau să continui seria, deși Clary m-a enervat profund :))


Un alt titlu care poartă sigla Grupului Editorial Corint, este Testul fierului, carte scrisă de Holly Black și Cassandra Clare, și pe care o puteți precomanda deja de aici


Nu știu, eu sper că v-am convins cât de cât să treceți pe la târg, dacă nu pentru Leda, măcar pentru toate celelalte cărți, expoziții, lansări, dezbateri și dialoguri interculturale care vor avea loc în spațiul Romexpo.

Ne vedem pe acolo vineri!



sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Câștigător Cântecul lunii :)

Bună!

Știu că am întârziat două zile cu alegerea câștigătorului, iertare! Încă nu știu cine este acesta, dar urmează să aflu imediat. Săptămâna aceasta, ca și precedenta, a fost extraordinar de obositoare pentru mine. Am fost într-un carusel care urca și cobora, într-o agitație continuă care-mi provoca sentimente contrarii. La o lună după ce am ajuns în București, încep să simt că aparțin și eu acestui oraș repezit și în același timp, lent.

Am fost și la târgul de carte Killipirim (sper că așa se scrie!! N-o să știu niciodată cum se scrie, fir-ar!) și m-am vindecat de toată oboseala prin terapie cu cărți. N-a fost exact ce mă așteptam, dar a fost ok, pentru că mi-am luat destul de multe cărți :) Săptămâna viitoare sper să am timp să fac un novus in cella cum libris, am foarte multe noutăți pe care vreau să vi le arăt :)

Bun așa. Ca să n-o mai lungesc mult, câștigătorul volumului nouă din seria Jurnalele Vampirilor: Cântecul lunii, este


Felicitări Raluca! Imediat îți trimit mail, ca să punem la punct detaliile :) Vă mulțumesc tuturor că v-ați înscris la acest concurs. Promit ca luna aceasta să dau startul unui alt concurs :)

Cum ați petrecut de Halloween? V-ați costumat? Ce ați mai făcut? Ce mai citiți? Vai, mi-a fost atât de dor de blog și de tot! În curând îmi cumpăr și eu laptop și o să pot să revin în blogosferă, să vă povestesc ce am făcut în utlima lună și să vă citesc și eu când postați, nu la o săptămână sau două după :D

Spor la toate și sper să aveți un noiembrie frumos!