Ce nu găsești?

miercuri, 6 mai 2015

Recenzie si concurs: Anna in vesmant de sange

Titlu: Anna în veștmânt de sânge
Autor: Kendare Blake
Editură: LEDA
Traducere de Adrian Deliu


Recenzie:

       După moartea violentă a tatălui său, Cas Lowood preia și continuă munca neobișnuită a acestuia. Zece ani și multe fantome ucise mai târziu, Cas se află pe urmele Annei Korlov, o fantomă cu o reputație care ar pune pe fugă și cel mai bun vânător de supranatural, o fantomă care îl obsedează pe Cas, Anna îmbrăcată în sânge


       Anna Korlov nu se compară cu nici o altă fantomă pe care a întâlnit-o Cas. Anna e ca un uragan, furioasă, extrem de puternică, controlată de o dorință uriașă de răzbunare, aceasta poartă aceeași rochie pe care o purta la momentul morții sale, în 1958, o rochie albă, frumoasă, acum roșie din cauza sângelui picurând, de unde și renumele ei de Anna sângeroasa, sau îmbrăcată în sânge. Și totuși, fantoma îi cruță viața lui Cas, iar acesta se regăsește într-o postură cel puțin ciudată și îngrijorătoare.


       În ciuda sentimentelor amestecate, Cas știe că trebuie să o oprească pe Anna din a mai ucide, și singura modalitate este magia. Însă trecutul nu a încetat niciodată din a-l urmări pe Cas, iar acum este mai aproape ca niciodată. Un trecut întunecat, puternic și răzbunător, care își dorește un singur lucru: puterea incomensurabilă a Annei Korlov și moartea lui Cas.

Deși viața lui este amenințată, Cas nu poate lăsa să i se întâmple ceva Annei. Nu acum. Nu când a reușit în sfârșit să își dea seama ce se întâmplă. Cas îi implică, vrând nevrând, pe toți în această poveste: Thomas și bunicul lui, vrăjitori. Carmel, cea mai populară fată din școală, câțiva băieți din echipa de fotbal a școlii, și pe mama lui, o vrăjitoare de ierburi. E prea târziu pentru a-i mai proteja. E prea târziu pentru Cas să îi ducă departe, în siguranță. Sunt toți implicați în povestea asta, fie că le place, fie că nu, și trebuie să găsească un plan înainte să fie prea târziu. Înainte ca Obeah să îl ucidă pe Cas și să îi distrugă pe toți. Însă Anna nu poate lăsa totul în seama lui Cas. Nu când greutatea vinei este atât de copleșitoare. Părere:

       Mi-a plăcut foarte mult. A început ca un episod din serialul Supernatural, și a continuat în aceeași manieră, dar detaliile au făcut diferența. Cas nu este vânătorul dur și invincibil. Este un adolescent care a ucis fantome și a văzut multe lucruri urâte, fiind mânat de dorința de a deveni mai bun, pentru a-și răzbuna tatăl. Mi-a plăcut stilul lejer și natural al autoarei, peronajele și descrierile, și tot. Și recunosc că noaptea am evitat să citesc, pentru că mi-a fost puțin teamă, sunt o fricoasă, recunosc. Nu e chiar o carte despre floricele. Recomand cartea tuturor pasionaților ai genului Horror, Paranormal, Fantasy :) 

Concurs

       Mulțumesc sponsorului oficial al blogului, Editura LEDA pentru acest exemplar! Și, pentru că cei de la LEDA au fost atât de drăguți și mi-au oferit 2 cărți, m-am hotărât să vă ofer șansa de a câștiga un exemplar din „Anna în veștmânt de sânge”. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de mai jos. Succes!


-Concursul durează până pe  30 iunie
-Se poate înscrie oricine de pe teritoriul României
-Primele 2 cerințe sunt obligatorii, iar nerespectarea acestora duce la eliminarea din concurs
-Îmi rezerv dreptul de a elimina pe orice participant care nu a îndeplinit cerințele obligatorii sau s-a comportat neadecvat
-Câștigătorul va fi ales prin random

Succes tuturor! 


Un comentariu:

  1. Am citit și eu această carte. Pot să spun că mi-a plăcut prea mult - surpinzător, credeam că nu o să mă atragă mai deloc. Adică nu era genul meu, credeam că o să mă pierd printre chestii lipsite de sens. Însă, mi-am dat seama că în spatele acestei aventuri care m-a prins întru-totul se ascunde, de fapt, o interesantă istorie și un destin crud. Mi-a plăcut enorm de mult, în câteva ore am citit-o. Succes și mulțumim!

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)