Ce nu găsești?

duminică, 30 septembrie 2012

Cercul secret Vs.

Voi incepe o noua rubrica, si anume carte Vs film. Sau film Vs carte. Pentru acest prim articol, am ales Cercul secret de LJ Smith.
N-am citit decat Ritualul, adica prima carte din Cercu lsecret, dar a fost de ajuns sa-mi dau seama de diferentele majore dintre carte si serial.
    In carte, Cassie Blake ajunge in New Salem. Este satena, nu blonda -ca in serial-, extrem de timida, indragostita de misteriosul roscat pe care l-a intalnit pe plaja; Mama ei, Alexandra nu e moarta, ci bine mersi, bea ceaiuri de plante.
   Cercul din carte este alcatuit din 12 tineri, nu 6.
   *Este Nick, misteriosul brunet caruia poti sa-i ucizi un animal in crestet, ca el nu va face decat sa isi aprinda o tigara si sa ridice din umeri.
   *Este Faye, rautacioasa rautacioaselor, bruneta si extrem de frumoasa, ii place rosul, si am mai spus ca e foarte rea? -asemanare cu filmul? bifat!-
   *Sunt gemenii, Doug si Chris, niste nebuni care fac, cum altfel, nebunii.
   * Diana, frumoasa si stralucitoare, conducatoarea grupului, si noua sora mai mare a lui Cassie. -asemanare cu filmul? bifat!-
   *Deborah, o dura, careia ii plac plimbarile cu motocicleta si sa se infiga in toata lumea. Nu, nu-i asa de rea ca Faye.
   *Suzan, o tipa cu sani imensi, prietena de-a lui Faye, dar destul de draguta si mancatoare de dulciuri.
   *Laurel, tipa visatoare si care se pricepe la plante, prietena de-a Dianei.
   *Melanie, o tipa foarte desteapta, care se pricepe la cristale si calculatoare.
  *Sean, tipul care se teme de Faye, ~cam spune despre el~
  * Adam, tipul misterios dupa plaja, iubitul Dianei si care nu se intelege deloc cu Nick -o oarecare asemanare cu filmul, fiindca Adam nu se intelegea cu fratele lui Nick, Jake~
  * Cassie. Fata noua, care sta la numarul 12; in carte este mult mai terorizata de Faye si tutele alealalte, care-i pun animale moarte in dulap, o bruscheaza si practic o termina fizic si psihic. Si desi pana la urma este primita in Club, Cassie mi se pare cam dobitoaca. Nu stiu de ce.

Deci: ~Asemanari? Faye, Cassie, Adam, Diana si Nick -nume-. Adam-Diana-Cassie, trio nebun si indragostit. Faye-totally bitch. Diana-la fel de frumoasa. Mentionarea sabatului condus de John cel Negru.

         ~Deosebiri? Numarul celor din Club. Mellisa nu apare pe nicaieri in carte. Adam-Cassie se intampla prea repede. Nick nu e tantalau ca asta blondu' din serial, e smecher si mie cam imi place de el :D. Tatal Dianei nu apare in carte deloc (pana acum). Craniul din Cristal este gasit de Adam pe o insula. Handicapata de Faye o foloseste pe Cassie pentru a-i aduce cristalul de la Diana, altfel ii va spune Dianei ca Adam si Cassie s-au sarutat, si idioata accepta sa faca asta.

O poza pe care am gasit-o pe deviantart. Mov: Melanie. Alb: Diana. Galben: Deborah. Verde: Laurel. Portocaliu: Suzan. Albastru: Cassie. Rosu,: Ghici cine! Faye, evident. 

Eu mi-am incheiat pledoaria. Noapte buna, va pupa meduza! :)

6 comentarii:

  1. Mie, sincer, mi-a plăcut mai mult serialul decât cartea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cassie e mai draguta in serial decat in carte, cum am mai spus, in carte e cam.. prostuta. Parerea mea. Ar fi fost super ca gemenii sa apara si in serial, poate ca atunci mi-ar fi placut mai mult serialul :D

      Ștergere
  2. Am vazut serialul si nu cred ca o sa ciesc cartea in viitorul apropiat :\...Nu stiu, am citit Jurnalele Vampirilor si nu-mi prea place stilul lui L.J. Smith :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, asta o sa fie urmatorul post, in aceasta rubrica Vs. Jurnalele Vampirilor, carte Vs film. Vai, si voi avea atat de multe de spuuuus 8-> Mie imi place de LJ Smith, felul cum scrie, are umor, actiunea este bine inchegata, personajele frumos caracterizate, dar am citit carti YA de scriitori si mai buni decat LJ S. ->(Richelle Mead, Suzanne Collins).

      Ștergere
  3. Am vazut cateva episoade din serial si mi-a placut. Recent am citit prima carte, si jumatate din a doua, dar m-au cam dezamagit, din pacate :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine, sincer, serialul m-a cam plictisit. Era asa: un episod, doua, trei lalaiala, si deodata se intampla ceva care ma tinea cu sufletul la gura. Dar cartile mi-au placut mai mult. Adica prima :)) Vine si a doua cat de curand :D

      Ștergere

Lasă un comentariu :)