Ce nu găsești?

vineri, 5 aprilie 2013

Recenzie Sanctus

Titlu: Sanctus
Autor: Simon Toyne













Recenzie: 

Povestea începe cu un călugăr ce a ajuns să cunoască Secretul, aflându-se într-o celulă, în cel mai vechi lăcaş de cult al omenirii. Citadela, un munte sălbatic din sudul Turciei adăposteşte de mii de ani, un secret protejat cu orice preţ de călugării Ordinului Sanctus. Cunoaşterea înseamnă aici putere divină, iar călugărul care este Crucea, îşi îndeplineşte profeţia. "Crucea se va prăbuşi, Crucea se va înălţa".

Când află că fratele ei geamăn este cel care s-a sinucis, aruncându-se de pe muntele Citadelei, Liv pleacă în căutarea adevărului, punându-și viața ei și a celor din jurul ei, în pericol. Pentru a proteja Sacramentul, călugării Sanctus nu se dau în lături de la nimic, actele de violenţă fiind înfăptuite în numele Domnului, iar trădările şi misterul fiind la ordinea zilei. Aflați acum pe urmele lui Liv, sunt nu doar călugării Sanctus, sub ordinul Marelui Abate, ci și dușmanii călugărilor, o grupare secretă de mii de ani, apărătorii reali ai omenirii, care încearcă să o protejeze pe Liv, deoarece profeția nu s-a încheiat cu moartea fratelui ei. Acela a fost doar începutul, iar rolul lui Liv este primordial în încheierea profeției care ar putea distruge lumea.

Părere:

Un thriller religios unic prin stilul şi misterul ce înconjoară fiecare capitol. Iniţial, nu am înţeles legătura dintre personaje, dar apoi, totul a devenit fascinant. Cum fiecare detaliu îşi avea importanţa lui, cum acţiunea şi suspansul îţi dădeau în cap cu fiecare pagină pe care o citeai. Personajele au fost foarte bine descrise, acţiunea bine plasată, dialogul perfect.

Totul a fost perfect la acest roman care m-a hipnotizat de la primele pagini şi până la ultima. Am ajuns să cred în spusele acestei cărţi, întrebându-mă cât adevăr cuprinde. Nu de puţine ori am rămas cu ochii fixaţi pe câte un rând, pur şi simplu fiindcă eram şocată sau fascinată. Nu ştiu dacă este o carte pentru toată lumea, dar eu o recomand cu căldură :)

Notă: 5/5

7 comentarii:

  1. Bravissimo :> , este superba recenzia si cartea pare foarte interesanta , poate o voi citi candva...acum nu prea pot :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de tare!!!! Nu am auzit de ea pana acum,dar cred ca merita. Thriller religios-ce super suna. Chiar pare hipnotizanta si este exact pe gustul meu. Iubesc cartile unde e amestecat misterul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna bine.
    p.s Concurs in desfasurare aici http://buburuzabia.blogspot.ro/2013/04/motivele-mele-pentru-lectura-plus-un.html Cei care raspund au sansa de a castiga carti in format pdf.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e genul meu... oricum, interesantă recenzie! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Thriller, secrete...e pe gustul meu. Dacă văd cartea asta undeva, o iau imediat.:x
    Frumoasă recenzie, ai surprins esenţalul >

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbă recenzie! Nu e genul meu de carte, dar îmi place mult modul în care ai prezentat-o. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna recenzia ta! Cartea pe care ai prezentat-o ma gandeam sa mi-o cumpar, dar nu gasisem vreo parere de la cineva despre ea. Ai picat exact la tanc! Multumesc! :* Astept urmatorul tau post!

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)