Ce nu găsești?

marți, 10 septembrie 2013

Atins de întuneric de Răzvan Timar

Bună ziua internațiune! -nu e vineri -_-

Zilele trecute am citit pe blogul Sabrinei despre o nouă carte ce poartă amprenta unui scriitor român. Cum descrierea mi s-a părut interesantă, m-am gândit să vă prezint și vouă despre ce e vorba.
Autorul se numește Răzvan, are 20 de ani, locuiește în Sibiu și ideea cărții i-a venit în timp ce se plictisea la birou. Câteodată, se pare că iese ceva bun și din plictiseală :) Răzvan își dorește să fie publicat, iar eu îi urez mult succes și sper ca peste un an, să intru într-o librărie, și să îi văd cartea în vreo 50 de exemplare pe un raft. sau pe mai multe :)
Cartea se numește „Atins de întuneric”, iar descrierea sună cam așa:
” Numele meu este Dominic. Până nu demult , am fost și eu un adolescent normal. Mergeam la școală în fiecare zi, aveam o prietenă de care m-am despărțit și ieșeam aproape zilnic în oraș. Totul s-a schimbat într-o seară... Credeam că va fi încă una din acele nopți pierdute în club. Nici nu mă gândeam cât de mult mă înșelam. Când m-am trezit a doua zi, nu mai aveam nicio amintire legată de noaptea precedentă. La școală am aflat de la prietenul meu cel mai bun, Andrei, că una dintre colegele noastre a dispărut. Amalia era fosta mea și am petrecut cu ea în club. Frânturi din amintiri au apărut atunci în fața ochilor mei. Am văzut-o pe Amalia plecând cu un tip misterios, înalt, palid la față și cu ochi negri. Șirul de amintiri bizare a continuat cu imaginea unui câine negru care mă urmărea și m-a atacat. Apoi, după ce am fost la un concert de-al vărului meu împreună cu Ema, fata pe care o plăceam, am făcut o descoperire macabră... Viața mea s-a schimbat la 180 de grade. Restul amintirilor mi s-au arătat sub forma unui vis. Am văzut o femeie cu pielea albă care m-a mușcat de gât și m-a lăsat să mor. Trei fete m-au ajutat atunci. Toate indiciile arătau către Ema, iar ea era plecată din oraș. Atât eu, cât și Andrei aproape că am fost omorâți de un câine negru aidoma celui pe care l-am văzut când am plecat din club. Am uitat să pomenesc lucrurile ciudate care se întâmplau cu mine: auzul și mirosul erau la un cu totul alt nivel față de obicei, iar temperaturile negative nu reprezentau nicio problemă. După ce am pus câinele pe fugă, am căutat-o pe Ema. Iar căutările noastre ne-au dus spre un sat uitat de lume, unde urma să aflăm adevărul despre lumea în care trăiam. Fantomele, vrăjitoarele, magia... Toate aceste lucruri erau cât se poate de reale. Și eu mă schimbam. Deveneam un cetățean cu acte în regulă a lumii supranaturale. Cel mai înfiorător lucru nu era transformarea prin care treceam, ci dușmanii noi pe care mi i-am făcut. Eram prins într-o cursă contra cronometru în care premiul cel mare îl reprezenta chiar viața mea. Dacă am scris aceste rânduri nu înseamnă neapărat că sunt în viață...”

Sper că v-am făcut curioși. În curând Sabrina va posta primele două capitole ale cărții, și dacă sunteți interesați de poveste, puteți da follow blogului ei.

În timp ce călcam un tricou astăzi, -fată vrednică, ce să mai!- m-am gândit la ceva și am sunat-o repede pe Adry, să văd ce părere are. Se pare că suntem două genii, pentru că și ea a avut ideea asta. Să ne mai sfătuim, și dacă ajungem la un punct comun, vă anunț despre ce e vorba. Sper să vă placă, pentru că vor fii și premii incluse. :))
Meduza vă iubește!

6 comentarii:

 1. Şi eu îl susţin pe Răzvan. Pare chiar interesantă cartea :D.
  Hm, sunt foarte curioasă în legătură cu revelaţia pe care ai avut-o în timp ce călcai tricoul :* >:D<.

  RăspundețiȘtergere
 2. Suna foarte interesanta cartea :) astept sa vad ce idee ti-a venit :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mi-ar placea sa stiu ce planuiti.:>

  RăspundețiȘtergere
 4. aaa. vreau. abia astept sa citesc primele capitole. sunt sigura ca va fi publicata. iii. in sfarsit genul YA apare si printre autorii romani. :3
  god, ce ma enervati. nu puteti sa ne spuneti direct ce planuiti? sunt sigura ca e grozav, asa ca lasati toata chestia asta cu suspansul. o urasc. x.x abiaaaa astept sa vad ce s-a stors din creierele voastre. sigur e osam.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi se pare o carte geniala :))

  RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)