Ce nu găsești?

marți, 25 decembrie 2012

Recenzie Şcoala de vrăjitoare- Bestiile atacă

Titlu: Școala de vrăjitoare (vol 3) Bestiile atacă
Autor: E. Rose Sabin
Editura: Nemira
Carte împrumutată de Dana L. Săru' mânaaa :D


Recenzie:
  Mie mi-a plăcut. Totul se petrece într-o școală de vrăjitori. Un fel de Harry Potter, veți spune, și cam așa e. Desigur, sunt multe chestii diferite, dar tot timpul am făcut legătura între Școala de vrăjitoare și Harry Potter. Școala, veche, se asemăna cu Hogwarts, directoarea, bătrână și țeapănă (dar o inutilă, până la final, când în sfârșit face un bine societății și ... ha! no spoiler!), îngrijitori (deși aici era o tanti, nu un el), apare și o pisică, Gary se aseamănă mult cu Harry cu rage-ul lui cu tot, dar vă spun, că sunt cărți diferite. Așa.   Deși la început au fost prea multe personaje, și mi-a fost greu să le rețin, pe parcurs, m-am prins care e personajul principal, și care nu. Bun, deci să ne lămurim, Gary era personajul principal, până la urmă. Era vorba despre lupta lui de a-și găsi puterea pe care nu știa că o deține, de a învăța ce înseamnă mândria și sacrificiul, pe de o parte; pe de altă parte, lupta tuturor elevilor din școală, și încercarea lor de a-l prinde pe ucigaș.
 Cartea a avut acțiune, chestiile alea aparent nesemnificative se leagă frumos, și creează o poveste plină de mister. M-am tot întrebat cine e cel care i-a omorât pe copiii ăia, și cu mândrie spun, că ucigașul era pe lista mea! :D
Despre personaje, nu am prea multe de spus. Nu m-a impresionat niciunul prea mult. Poate doar puțin Lina, care, deși inițial am crezut că e o total bitch, nu e așa. Și în plus, se mai și transformă în panteră, ceea ce e super mișto. Celelalte personaje... păi au fost multe. Și în afara faptului că Oryon purta numai negru, iar una din prietenele lui Rehanne era brunetă, nu știu nimic despre ele. Personajul principal, Gary era deprimat, din cauza unor chestii care i s-au întâmplat la școală, în urmă cu 2 ani, iar Rehanne, iubita lui încerca să-l ajute să-și revină, și apoi încep crimele, și toată harababura.
Închei, că am făcut ditamai recenzia. :D No spoilers, I hope.

Nota mea: 3,5/5

4 comentarii:

  1. Un fel de Harry Potter zici?Gata,vreau să o citesc şi eu!:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HP e cu mult mai mișto, nu încape îndoială, dar și Școala de vrăjitoare a fost drăguță. Dacă ești fan Harry Potter, cred că ți-ar plăcea :)

      Ștergere
  2. Pare drăguţăă :) De obicei erau ofertele ălea mişto cu cărţi de 10 lei la Nemira şi mergeam de fiecare dată să caut Şcoala de Vrăjitoare, dar nu aveau. Poate găsesc şi eu, până la anu' :))
    Merry Xmas, dear :* :*

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)