Ce nu găsești?

vineri, 1 februarie 2013

The Floods

*Familia Puhoi -Vecinii (volumul 1)


Toata lumea isi doreste vecini buni...

Familia Puhoi nu e precum celelalte familii - in primul rand fiindca e compusa din vrajitori si vrajitoare. Ei nu au fost facuti in modul traditional, ca tine si ca mine.
Unii dintre cei sase copii ai lui Nerlin si Mordonna Puhoi au fost facuti in pivnita, folosindu-se un retetar stravechi si o bagheta foarte mare, turbo. Cel mai mic dintre copii, Betty, e o fetita normala, draguta, iar incercarile ei de a face vraji nu se sfarsesc niciodata dupa dorinta initiala.
Vecinii din casa de alaturi ar fi trebuit sa se gandeasca de doua ori inainte de a deranja o familie de vrajitori si vrajitoare. Dar n-au facut-o, si acum au sa afle cum isi trateaza familia Puhoi vecinii suparatori.


*Familia Puhoi- La scoala (volumul 2)
Priviti printr-o fereastra arcuita si întunecata catre adancul Patagoniei, si iata ce ati putea vedea...
In fiecare zi, cinci dintre copiii Puhoi strabat jumatate din lume pentru a ajunge la Colegiul Vrajaiute, cea mai înalta scoala pentru vrajitori si vrajitoare. La Colegiul Vrajaiute nu e vreme pentru zburatul prostesc pe matura. Se apropie Ziua Sporturilor, si înainte sa va ganditi cum se va descurca Satanella cea cu patru picioare la cursa în trei picioare, aveti o problema mult mai importanta de rezolvat.
Aghiuta Varcolaci, cel mai ticalos baiat din scoala, uraste marea si fericita familie Puhoi si, impreuna cu amicul sau Brotacila, pune la cale omorarea fratilor Puhoi, chiar in Ziua Sporturilor.




Parerea mea: Niste carti de un umor macabru. Deci era umor. Doar ca macabru. N-am mai citit niciodata carti asemanatoare (ba parca am mai citit, dar nu pot sa-mi aduc aminte deloc ce). Stilul autorului este foarte simpatic, ca si povestea in sine, si numele personajelor. Zau asa acum. Pe una o cheama Satanella, pe gemeni Tacut si Morbid, si pe altul Vampirac. Ca sa nu mai spun de numele profesorilor din volumul 2, si de personajele atat de amuzante. Exagerarile autorului sunt atat de... pai, exagerate incat am tinut-o numai intr-un ras pe parcursul lecturii. Copertile cartilor sunt exact ca si continuturile. Nebune. Sinitru de amuzante. Pe alocuri au fost si faze scarboase, dar nu intr-atat incat sa dau cu cartea de-azvarlita, sau sa-mi fie rau de la stomac :) Pe scurt, lectura usurica, amuzanta si originala :)
Nota mea pentru ambele volume: 3 /5. :)


Update: Si concurs pe blogul Walking on letters :) Puteti castiga primul volum din seria Uratii de Scott cumva :) click aici!!!

12 comentarii:

  1. Nu le-am citit, dar par așa drăguțe! :x Eu oricum sunt sadică, adică toată lumea îmi zice asta. Ce?! Ador cărțile de genul! ^^ Dar, 3/5 ai dat pentru că..mă rog, povestea nu e așa complexă? Așa am înțeles din recenzie. Adică, mi-a lăsat impresia că.. te-a șucărit ceva la cartea asta. :)) Întelegi tu. Aș vrea și eu să le citesc. Poate îmi fac timp. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu m-a sucarit nimic. Daca le vei citi, vei vedea ca nu prea are ce sa te enerveze :)). Doar ca da, cum ai spus. Nu e o poveste de nota 1000, stii. E simpluta, amuzanta, usoara. Sfarsitul este previzibil, dar maniera in care povesteste autorul fac cartile sa fie atat de speciale :)

      Ștergere
  2. Iuuui,ce faine par!Le me se bagă pentruu

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasă recenzie...dacă o să le văd undeva le cumpăr imediat. Sunt genul meu de cărţi:xxx
    XOXO

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu le-am citit acum câţiva ani şi mi s-au părut hilare dar amuzante şi destul de bine scrise. :-? Acum, nici măcar nu mai ţin minte ce se întâmplă în carte. Tot ce ştiu e că mi-au plăcut. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Am pus concursul. :) Bafta tuturor! ^^
    http://pierdutaintrelumi-byclara.blogspot.ro/2013/02/concurs-fulger-ebooks_2.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Par tare interesante! Prima dată când le-am văzut nu prea mi-au intrat la inima pentru coperta pe care o au. Adica e prea... îmi aminteşte de desenele la care mă uitam în copilărie. :))
    Dar cred că am să mi le cumpăr într-un viitor apropiat când n-o să am ce face cu banii. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. What.. :-? Credeam că am comentat deja până acum. Biine, să reiau romanele mele :D
    Sinceră să fiu, eu cam merg pe judecatul-cărților-după-copertă (știu, nu e bine deloc x.x), dar cred că seria asta mi-ar plăcea, având în vedere că are "umor macabru". Știi, eu sunt mai anormală :))
    Când mi-a citit diriga o compunere, a zis, printre rânduri: "Morbido."
    Când mi-a citit mama compunerea (și să fie clar, nu i-am dat-o EU s-o citească - din întâmplare, mai are și ea mânuțe) mi-a zis că sunt anormală și că mă gândesc numai la moarte și la tâmpenii de genul ăsta :))
    Dar adevărul e că nu sunt așa macabră în viața de zi cu zi... Numai când scriu :)) Nu știu de unde se trage chestia asta, dar n-am chef să scriu despre moarte până când, ăh, voi ajunge și eu la ea :))
    Așaaaaaaa. Reveniiiiiind. Iar fac romaaaaane :D O să înghesui pe undeva prin wishlist și cărțile astea. Din câte ai zis tu acolo, se merită ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că nu mai eu lungesc comentariile pân' la nesfârșit :))
      Mda, trebuie să mă reglez și cu chestia asta (A, și dacă crezi că ACUM vorbesc mult, ar trebui să mă vezi turuind despre cărțile/trupele/filmele din topurile mele. Atunci să te ții, pârleo :)) )

      Ștergere
  8. Stiu ca in clasa a cincea venise un copil la scoala cu ele si tot bolborosea chestii despre retete cu unghii de mort :)) Am vazut-o la biblioteca, daca sunt micute poate le incerc si eu :o3

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)