Ce nu găsești?

miercuri, 31 decembrie 2014

La final de an

Nu știu când a trecut anul. A fost lent și mult prea rapid. În vară vă spuneam că mi s-au părut trei ani îngrămădiți în 6 luni; acum, simt că a trecut totul mult prea repede și am lăsat să-mi scape printre degete ocazii, cuvinte, momente.

Voi face un top al celor mai frumoase și nașpa momente ale mele din anul acesta, pentru că vreau să mă răsfăț. Am nevoie de o retrospectivă, pentru a ști ce am greșit și ce am învățat. Pentru a-mi demonstra că tot ce am făcut în 2014 este oglinda acțiunilor mele din 2015. Sau invers. (mami mi-a dat lichior de ciocolată, nu-i vina mea!)

*Am citit Povestea lui Lisey, cea mai genială carte a lui Stephen -Regele- King.

*De ziua mea, colegii mei prietenii mei mi-au cumpărat tort și a fost ca în povești. Plus, am primit foarte multe cadouri frumoase.

*De asemenea, tot în februarie am obținut sponsorizare de la Editura Leda, mulțumită unei persoane căreia îi sunt veșnic recunoscătoare.

*În aprilie am fost la târgul facultăților și am citit Miss Peregrine, o carte minunată. Și Hoțul de cărți (operă de artă!)

*În mai am avut ultimul clopoțel și banchetul și imediat după, în iunie, am avut ultima festivitate de premiere. La finalul lunii a început examenul de bacalaureat.

*Am luat examenul, dar am trăit cel mai mare  coșmar al meu, aproape că m-am prăbușit. Cumva, am reușit să țin capul sus și am intrat la facultate, la Litere, departamentul de Comunicare și Relații Publice.

*Am fost în Vamă, în Deltă și în Bulgaria. Și mă mai duc. În Vamă. În Bulgaria nu.

*Am prins loc la cămin și am continuat să primesc cărți de la Libris. Am colindat prin anticariate, mi-am făcut prieteni noi, am întâlnit oameni minunați. M-am înscris în Team Work. Am învățat cu ce naiba se mănânca facultatea asta.

*Am participat la două colocvii, făcând ore de voluntariat pe partea de organizare.

*Am fost de una singură la Gaudeamus, am călătorit fără bilet și am murit de frica amenzii. N-am luat amendă, hihi. 
*Am fost pentru prima oară în Kultur și m-am amețit, (ciudat e că-s super rațională după ce beau); apoi mi-am revenit și aproape că am adormit pe canapea. Dar a fost fun.

*Am participat la primul meu Secret Santa, întâi în camera de cămin și apoi la facultate.
*Am adunat 261 de followeri și mi-am îndeplinit goal-ul de 50 de cărți pe GR.

*Mi-am consolidat/încheiat vechile prietenii și am pus bazele unora noi.

*Am devenit mai răbdătoare, dar în același timp, mai directă. Mai sigură pe mine, mai independentă. Mai încrezătoare, mai liniștită. Mai hotărâtă, mai atentă, mai practică.

A trecut un an. 12 luni, nu știu câte săptămâni, 365 de zile. Și a fost un an greu din care am învățat multe. Foarte multe. Sper ca anul 2015 să fie la fel de plin, de activ, de frumos. Sunt pregătită pentru orice va veni și pentru orice va trebui să fac eu să se întâmple.

Sper ca anul care va să vină în... două ore (!!!!) să fie bun pentru voi, să vă aducă pace, liniște, sănătate și bucurii. La mulți ani!
Meduza, încheiat! Ne citim la anul! 


Let it snow Book Tag

A trecut ceva timp de când n-am mai făcut o astfel de postare, așa căăă mă apuc de treabă; nu vreau să mă prindă noul an cu lucruri neterminate. Mulțumesc Cristina, Diana și Crina pentru tag.


1. Ce carte te introduce cel mai bine în spiritul sărbătorilor de iarnă?

Aș spune seria Harry Potter, fiindcă ori de câte ori mă gândesc la cărțile lui Rowling, văd în primul rând trei lucruri: Harry, magie, Crăciun. Dar ar mai fi și Aripi de zăpadă, volumul 4 din Cireșarii :)



   2. Afară este viscol iar tu ai rămas blocat/ă în casă din cauza nămeților. Ce personaj ai prefera să iți țină companie?

Dacă ar fi din filme, aș spune Stiles Stilinski, dar sunt sigură că asta se referă la cărți. *oftez*. O voi alege pe Tris, fiindcă știu că îi place mâncarea bună, iar eu se întâmplă să fiu o bucătăreasă de nota 10. 

3. Participi la o bătaie cu bulgări. Pe care personaj cu inima înghețată l-ai lovi primul?
Pe Daemon Black, un pic.

   4. Cu ce familie ficțională ți-ai petrece sărbătorile?
Inițial m-am gândit la familia Weasley, dar apoi m-am răzgândit. Nop. Aleg familia mea peste orice altceva :) 
 
5. Cu cine ai vrea să te săruți sub vâsc?
Dacă tot trebuie să răspund... (mihihi.) păi, Eric Northman.


  6. Ce personaj a fost pe lista celor răi, dar a reușit până la urmă să ajungă pe lista celor buni?
Fără alte introduceri, taa-daam: 


 7. Ești singur/ă acasă când 2 hoți se strecoară înăuntru. Ce personaj ai prefera să te ajute să scapi de ei?

  8. Canalul Hallmark găzduiește un maraton cu filme specifice sărbătorilor. Ce carte are cea mai cheesiest copertă?
 Nu înțeleg întrebarea, așa că nu voi răspunde :D 
 
  9. Împrăștie spiritul spiritul sărbătorilor de iarnă și alege câteva persoane care să facă acest tag!
Câteva? Huh. Awaked (go, Măr, go!), Denisa C, Madeline, Ralu, Raisa, Sara, Bianca Ioana, Simona Husaru, iri, Leontina, Ancuța, Pufuleț, Ghanda, Cioburi de vise și scuze dacă am uitat pe cineva.

 De fapt, sigur trebuia să mai menționez aici mulți alți bloggeri, dar trebuie să fug acum. Revin ceva mai târziu cu o altă postare! 

Meduza, încheiat!

 

vineri, 26 decembrie 2014

Castigatori Hop cadouri de Craciun

Cu întrâziere și scuzele de rigoare, am reușit să ajung la pc și să postez câștigătorii hopului de Crăciun. Vă mulțumesc mult pentru că v-ați înscris atât de mulți, a fost o surpriză neașteptată, dar sperată.


Oricum, fiindcă nimeni, dar nimeni nu citește prima parte cu mulțumirile și celelalte, am să anunț acum câștigătorii.

a Rafflecopter giveaway
 
Vă felicit, fetelor! Dacă nu vă amintiți despre ce era concursul, puteți verifica aici: Hop Cadouri de Crăciun

Privind împărțirea premiilor, vom face astfel. Cine îmi răspunde prima la mail își poate alege ceea ce dorește.

Vă urez Crăciun fericit, fiindcă încă este Crăciunul și la mulți ani pentru mâine tuturor celor care serbează de Sfântul Ștefan. Scuze pentru postul scurt, dar în momentul ăsta nu-mi doresc decât să dorm o săptămână :)) Aveți grijă de voi! Meduza vă iubește!



vineri, 5 decembrie 2014

HOP Cadouri de crăciun

Bună, dragii mei!

Am atât de multe să vă povestesc încât nu cred că o să reușesc în acest post, tocmai de aceea mă limitez la a vă anunța că organizez un nou concurs cu premii oferite sponsorul blogului, editura LEDA imprint al Grupului Editorial Corint. După cum știți, Leda ne-a surprins plăcut cu noile apariții, iar eu sper să vă surprind în aceeași manieră cu acest concurs, întrucât premiile sunt următoarele:


Pentru a vă putea înscrie, trebuie să completați formularul raffle de mai jos:

a Rafflecopter giveaway În încercarea de a aduce la un loc cât mai multe bloguri și de a oferi cât mai multe cadouri, BIBLIOPHILE MYSTERY a propus un giveaway hop, în cadrul căruia ne-am înscris peste 20 de bloguri. Mai jos aveți o listă cu toate blogurile care organizează concursuri:

Vă urez mult succes!

duminică, 30 noiembrie 2014

Novus in cella cum libris

Bună! Vă promisesem demult o postare cu noile cărți și ei bine, iat-o! Problemuța este că nu sunt toate cărțile noi, dar cred că mai păstrez și pentru data viitoare câteva.

Cărțile de mai jos fie le-am cumpărat de la anticariatul de lângă Universitate (ăla unde au cărți cu 1,2,3 lei), fie de la târgul Killipirim :) Mi-am luat și de la Gaudeamus, dar nu foarte multe și oricum, nimic de la TReI (lacrimă).

Este încă în folie :) 1 leu

Luată de la Killipirim, citită :) nu-mi amintesc prețul, în jur de 15 lei.

Anticariat, 3 lei. Tentativă eșuată de citire;

Killipirim; 15 lei. Sau 20, nu mai știu. Necitiă.

Killipirim. Nu-mi amintesc prețul, necitită.

Killipirim, bis la ce am spus mai sus :))

Killipirim, cumpărată de la un biker cu 10 lei :) carte uriașă, în engleză, necitită deocamdată

Slam, citită, plânsă, câștigată la un concurs, Pădurea norvegiană, citită, primită de la Libris.ro

Anticariat, 2 lei.

Killipirim, 10 lei, citită :)

Ar mai fi 11 minute a lui Coelho, o carte de psihopedagogie, The scarlett letter și A tale of two cities, pe care le urmăresc de foarte mult timp și în sfârșit am reușit să le iau și După douăzeci de ani, primul volum, primită la Gaudeamus, după ce am făcut o donație la un stand. 

Voi ce v-ați mai cumpărat? Ce cărți noi aveți în bibliotecă?

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Colocviul „Cartea-obiect”

 Aș vrea să vă vorbesc astăzi despre un eveniment care a avut loc acum ceva timp, și despre care n-am reușit să scriu nimic până acum, din lipsă de timp (și internet).


Între 7 și 8 noiembrie Facultatea de Litere a organizat un eveniment în cadrul căruia actorul principal a fost cartea. Așa cum sugerează titlul, „Cartea-obiect”, timp de două zile au fost organizate conferințe și dezbateri privind cartea ca obiect cultural, istoric, religios, social, politic, etc.

Cel care a dat startul întregului eveniment, a fost unul dintre cei mai renumiți specialiști în domeniul PR, domnul profesor Dennis Wilcox, venit de la Universitatea San Jose din Statele Unite. Am avut așadar șansa de a-l asculta și întâlni pe autorul cărții după care voi învăța în următorii trei ani de facultate, ceea ce mi se pare fascinant. Cartea se numește Relații Publice. Strategii și tactici. Și da, mi-am cumpărat-o :)

(Dennis Wilcox; poză din arhiva personală)

Cartea de istorie, literatura estetică, istoria sentimentală a lui Fauvel, papirus sau pergament, jocul de cărți, ilustrațiile și cărțile sacre, au fost doar câteva dintre temele abordate de către conferențiari: profesori, doctori, cercetători, doctoranzi și masteranzi, redactori, specialiști și bibliotecari.

Pentru mine a fost un moment extraordinar. A fost o conștientizare, o raționalizare a posibilităților infinite cu care poate fi abordat acest domeniu al cărților. Încep să cred din ce în ce mai mult că aici îmi e locul, că n-am greșit în alegerile mele și că ceea ce fac acum, această facultate, acest oraș, mi-au oferit oportunități minunate, lucruri pentru care nu pot decât să fiu recunoscătoare :)


„Sunt studentă la litere. 
-Și la ce literă ai ajuns?”

marți, 18 noiembrie 2014

Această postare nu are Gaudeamus în titlu #2

Bună!

În speranța că toată lumea e bine și în toate facultățile mintale (școala/facultatea mai face și de-astea), revin pe blogul meu drag cu o postare despre târgul internațional de carte :)

Aș vrea să vă vorbesc despre un eveniment pe care îl aștept de foarte foarte mult timp. Probabil al doilea cel mai așteptat eveniment al anului, după Crăciun, se va desfășura începând de mâine, 19 noiembrie și va ține până duminică, 23 noiembrie. Gaudeamus renunește o serie de evenimente culturale, prezentări, lansări de carte, discuții și proiecte, dezbateri, expoziții, idei și conferințe axate pe toate tipurile de public.

Așadar, ediția 21 a Târgului Internațional Gaudeamus vine cu noutăți minunate din partea tuturor editurilor, dar eu vă voi prezenta noutățile din partea editurii Leda, motivând desigur de ce fac această alegere.

(un pic de Dylan nu face rău nimănui :3)

Leda, se vede clar, s-a scufundat puțin, dar asta nu înseamnă că loialitatea mea a scăzut; din contră. Primele cărți fantasy pe care mi le-am cumpărat au fost de la Leda. Cele mai multe cărți din biblioteca mea, sunt de la Leda. N-am citit Allegiant, fiindcă am așteptat să apară la Leda. Cum să vă spun, Leda este printre cele mai importante edituri pentru mine. Indiferent prin câte greutăți va trece, voi fi alături de această editură.

 Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, se prezintă la această ediție a târgului de carte cu titluri noi, așteptate de toți:

Experiment! Volumul 3 al seriei Divergent de Veronica Roth va fi probabil cea mai cumpărată carte de la târg. Nici nu pun descrierea, nu vreau să știu nimic. (deși am tot fost spoilerită. hei. nu. blank. vid în mintea mea).Experimeeeeent!


Următorul volum abia scos de sub tiparele Leda, este, sunt convinsă, așteptat de foarte mulți. Orașul sufletelor pierdute, volumul 5 din seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare. Am citit doar primul volum, dar vreau să continui seria, deși Clary m-a enervat profund :))


Un alt titlu care poartă sigla Grupului Editorial Corint, este Testul fierului, carte scrisă de Holly Black și Cassandra Clare, și pe care o puteți precomanda deja de aici


Nu știu, eu sper că v-am convins cât de cât să treceți pe la târg, dacă nu pentru Leda, măcar pentru toate celelalte cărți, expoziții, lansări, dezbateri și dialoguri interculturale care vor avea loc în spațiul Romexpo.

Ne vedem pe acolo vineri!



sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Câștigător Cântecul lunii :)

Bună!

Știu că am întârziat două zile cu alegerea câștigătorului, iertare! Încă nu știu cine este acesta, dar urmează să aflu imediat. Săptămâna aceasta, ca și precedenta, a fost extraordinar de obositoare pentru mine. Am fost într-un carusel care urca și cobora, într-o agitație continuă care-mi provoca sentimente contrarii. La o lună după ce am ajuns în București, încep să simt că aparțin și eu acestui oraș repezit și în același timp, lent.

Am fost și la târgul de carte Killipirim (sper că așa se scrie!! N-o să știu niciodată cum se scrie, fir-ar!) și m-am vindecat de toată oboseala prin terapie cu cărți. N-a fost exact ce mă așteptam, dar a fost ok, pentru că mi-am luat destul de multe cărți :) Săptămâna viitoare sper să am timp să fac un novus in cella cum libris, am foarte multe noutăți pe care vreau să vi le arăt :)

Bun așa. Ca să n-o mai lungesc mult, câștigătorul volumului nouă din seria Jurnalele Vampirilor: Cântecul lunii, este


Felicitări Raluca! Imediat îți trimit mail, ca să punem la punct detaliile :) Vă mulțumesc tuturor că v-ați înscris la acest concurs. Promit ca luna aceasta să dau startul unui alt concurs :)

Cum ați petrecut de Halloween? V-ați costumat? Ce ați mai făcut? Ce mai citiți? Vai, mi-a fost atât de dor de blog și de tot! În curând îmi cumpăr și eu laptop și o să pot să revin în blogosferă, să vă povestesc ce am făcut în utlima lună și să vă citesc și eu când postați, nu la o săptămână sau două după :D

Spor la toate și sper să aveți un noiembrie frumos!

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Recenzie- Pădurea Norvegiană

Titlu: Pădurea norvegiană
Autor: Haruki Murakami
Editura: Polirom
Apariție: 2011
Traducere din limba japoneză: Angela Hondru
Comandă online Pădurea norvegiană


 Această carte mi-a fost oferită spre recenzare de către Librăria online Libris, librărie unde puteți găsi cărți în română și cărți în engleză la prețuri extrem de accesibile. Mulțumesc pentru sponsorizare și mii de scuze pentru întârziere! 

Recenzie:

„-Ce se întâmplă când omul își deschide inima?
-Se face bine.” 


Pădurea Norvegiană debutează straniu. Îți sunt menționate dintr-o dată personaje și locuri și nu poți decât să citești mai departe, fiindcă te prinde. Toru Watanabe, personajul din perspectiva căruia aflăm totul, iubește și trăiește, este un personaj excepțional și fascinant. Dureros de cinstit povestită, cartea prezintă povestea lui Watanabe, care își începe călătoria în această lume, alegând să plece la facultate într-un oraș îndepărtat, după moartea prietenului său. Drumul lui Watanabe este unul ciudat, presărat de povești și personaje cu minți tulburi. 

Întâlnim personaje cu povești unice, suflete chinuite, minți marcate de întuneric și neputință. Naoko este laitmotivul romanului, este cea care apare adesea în viața și gândurile lui Watanabe, este o prezență în persoana căreia se regăsește o incapacitate, o problemă de natură psihică și psihologică. Dar ea este doar o mică parte din această sferă a nebuniei. Kizuki, Nagasawa, Cavaleristul, Reiko sau Midori sunt globuri de lumină care apar și dispar în și din orizontul  întunecat al lui Watanabe. 

Moartea nu se află la polul opus al vieții. Ea face parte din viață.”


Pădurea norvegiană este o călătorie, o poveste, o amintire despre viață și iubire și moarte, mai ales moarte. Stranietatea acestei cărți stă în modul în care Watanabe primește și privește totul. Cinstit până la finalul cărții, acesta reușește să se maturizeze, să își continue drumul în ciuda globurilor de lumină care pâlpâie și se sting treptat. Inconștient, Watanabe se află într-o continuă căutare de concret, de etern. 

„Când te trezești în beznă, singurul lucru pe care îl poți face este să închizi ochii și să te obișnuiești cu întunericul.”

Părere:

Nu am foarte multe de spus, fiindcă am împletit recenzia cărții cu frânturi din ceea ce cred, dar tot pot spune că m-a marcat destul de mult această carte. Prima întâlnire cu Murakami a fost spectaculoasă! Mi-a oferit o parte din sufletul și viziunea lui și acum, la două săptămâni de la terminarea cărții, am povestea vie în minte, de parcă tocmai aș fi terminat-o. Pădurea norvegiană este, dacă nu știați, titlul unei melodii compuse de Beatles, melodia preferată a lui Naoko. Am ascultat-o, dar nu mi-a inspirat foarte multe, deși cartea m-a emoționat profund. 
Vă recomand această carte pentru că este diferită. Pentru că, fie că vreți sau nu, cu toții vă aflați în căutarea acestui concret. V-o recomand deoarece Watanabe sunt eu, tu, toată lumea, suntem un Watanabe care merge, se împiedică de dâmburi, mai face câțiva pași și, ajungând la o bifurcație, alege dreapta, deși nu știe drumul și nici destinația. Este vorba despre viață și moarte și alegeri.

joi, 16 octombrie 2014

Ice Cream Book Tag






Bună copii! Astăzi este joi și probabil că acum sunt fie la cursuri, fie în drum spre cămin. Tag-ul mi-a fost pasat de către Cristina, căreia țin să îi mulțumesc pentru că știe cum să-și gestioneze timpul și să creeze lucruri frumoase :)

Acest tag are următoarele reguli:
1. Încorporați imaginea în postarea voastră!
2. Reveniți pe blog și, într-un comentariu la această postare, lăsați-mi link-ul cu postarea completă. AICI!
3. Dați tag-ul mai departe!

 @ Înghețată cu aromă de unt de arahide- O serie pe care vrei să o citești de mult timp, dar nu crezi că o vei face.

Hmm. Georgina Kinkaid, cred. Ba nu, Urâții, de Scott Westerfeld. Nu știu, am tot vrut să le citesc, dar niciodată nu mi le-am cumpărat, deși le-am pipăit, le-am sucit și răsucit prin librării sau târguri de carte (spre enervarea angajaților: Cumperi sau nu cumperi, ființă!?)




@ Înghețată cu aromă de ciocolată- O carte pe care poți să o citești la nesfârșit/de foarte multe ori.
Mare Tranquillitatis. Oricând, la orice oră, din orice motiv.




 @ Înghețată cu aromă de fistic- O carte cu o copertă verde.

Dacă veți desface supracoperta, veți descoperi o copertă verde-verde care îmi place foarte mult ^_^

@ Înghețată cu aromă de căpșuni- O carte foarte romantică, însă nu intensă ci drăguță.
 Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere :) 


@ Înghețată cu aromă de lămâie- O carte cu un sfârșit acrișor.
 Oof. :( Nume de cod: Verity a avut un astfel de sfârșit. Dar nu știu, cred că dacă nu s-ar fi terminat astfel, farmecul cărții ar fi fost cu mult diminuat.





@ Înghețată cu aromă de mentă- O carte de copii care îți place.

Harry Potter. Mihihi.




@ Înghețată cu aromă de vanilie- Cartea clasică favorită.
 Singur pe lume de Victor Hugo





Mulțumesc mult pentru tag, a fost super fain! Vreau să nominalizez pe următorii: deea s, Sabry, fetele de pe Dreams have wings (am văzut că l-ați făcut deja :*), Anca Rose, dark_eyes, Dianei de pe Anddeea, Ștefi Nițu, Cyprian, Mălina M, Gabriela, Denisa C, Alina Misaki, Leontina, iri, Raisa, Alexa Young, Pufuleț, Madeline, Raluca, Ghanda, lissa, Awaked, Padeniye, Ralu, Sara, Riot! Books, Shattering words, Simona Husaru, fetele de pe Walking on letters, și Răzvan, fă-o și tu :3

Meduza vă iubește!